Youtuber beschuldigd van het opzettelijk neerstorten van een vliegtuig om meer views te krijgen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

10 Februari 2022

Youtuber beschuldigd van het opzettelijk neerstorten van een vliegtuig om meer views te krijgen (+ VIDEO)
Advertisement

In een wereld waar schijn steeds belangrijker lijkt te zijn dan inhoud, is het niet ongewoon om mensen te zien die, om wat meer bekendheid te krijgen op sociale netwerken, besluiten om zich in ondernemingen te storten die op zijn zachtst gezegd absurd en gevaarlijk zijn. We overdrijven niet: in de afgelopen jaren hebben we in die zin echt van alles gezien, maar de episode waar we je over gaan vertellen, heeft misschien zelfs de meest extreme "stunt" overtroffen.

De reden ligt voor de hand: de youtuber, hoofdpersoon van ons verhaal, ging snel de wereld rond omdat hij een video had gepubliceerd waarin hij, volgens de beschuldigingen tegen hem, met opzet een klein vliegtuig liet neerstorten waarmee hij was opgestegen. Na het parachutespringen zou de man zijn vliegtuig neer hebben laten storten in een landelijk gebied van Californië. Ongeval of absurde enscenering? Het onderzoek is in volle gang en de beschuldigingen neigen allemaal naar de tweede mogelijkheid te gaan. Laten we het eens nader bekijken.

via The Drive

TrevorJacob/Youtube Screenshot

TrevorJacob/Youtube Screenshot

De youtuber in kwestie heet Trevor Jacob en is behalve dat hij bekend is op het videoplatform een ​​voormalig Olympisch snowboarder. Volgens wat is vernomen, zou de man halverwege het jaar 2020 het vliegbrevet hebben behaald. De gewraakte video, geüpload naar YouTube op 24 december 2021, zou daarom ook een ongeval kunnen tonen als gevolg van weinig ervaring in de lucht. Een stelling die echter degenen die de beschuldigingen tegen Jacob hebben ingediend in het geheel niet overtuigt.

Advertisement
TrevorJacob/Youtube Screenshot

TrevorJacob/Youtube Screenshot

Volgens verschillende mensen zou de youtuber de crash van zijn vliegtuig opzettelijk hebben geënsceneerd, een kleine Taylorcraft BL64, en dit zou volledig blijken uit verschillende inconsistenties die zichtbaar zijn in de video. Allemaal “bewijzen” die niet samenvallen met de versie van Trevor Jacob, die sprak over plotselinge motorstoring en zijn dringende behoefte om uit het vliegtuig te springen.

TrevorJacob/Youtube Screenshot

TrevorJacob/Youtube Screenshot

Zoals verschillende vlieg- en parachutistenexperts hebben opgemerkt, zou het feit dat de parachute duidelijk te zien was, dat de brandstofklep was losgekoppeld en dat de camera was uitgeschakeld vóór de noodsituatie allemaal onmiskenbare tekenen zijn van een speciaal geconstrueerd incident om de nieuwsgierigheid - en dus de clicks - van followers aan te trekken.

TrevorJacob/Youtube Screenshot

TrevorJacob/Youtube Screenshot

De vermoedens in dit verband zijn zo sterk dat de Federal Aviation Administration (FAA) een onderzoek heeft geopend naar wat er is gebeurd tijdens die vlucht van Lompoc City naar Mammoth Lakes. De analyse van de luchtvaartautoriteit op de overblijfselen van het op de grond neergestorte vliegtuig zal doorslaggevend zijn. Verschillende experts zijn het er ondertussen over eens dat het vliegtuig zelfs in die staat nog 30-40 kilometer had kunnen vliegen, waardoor Jacob een noodlanding had kunnen maken.

Het enige dat rest, is het oordeel van de autoriteiten over de kwestie af te wachten. Wat denk jij ervan? Was het echt een ongeluk?

Advertisement