x
Ze vindt een locator van Apple verborgen…
19-jarige geeft $300 uit om haar haren in de kleuren van de regenboog te verven: haar vader wordt boos en vraagt ​​haar huur te betalen Ze helpt haar partner bij het kiezen van de verlovingsring, maar ontdekt dat deze niet voor haar is

Ze vindt een locator van Apple verborgen in haar tas en waarschuwt: "wees voorzichtig, gooi het meteen weg"

25 Mei 2022 • Door Janine
7.199
Advertisement

Naast het onbetwistbare en talrijke comfort, kan de technologie van vandaag ook veel valkuilen verbergen. Dit realiseren we ons elke keer dat we in contact komen met uitvindingen, situaties of apparaten die, misschien zonder al te veel ophef, behoorlijk wat inbreuk maken op onze privacy, door verplaatsingen, voorkeuren en meer bij te houden.

Weten we echt zeker dat we dit alles altijd onder controle kunnen houden? Afgaande op wat er met de vrouwelijke hoofdpersoon van ons verhaal is gebeurd, lijkt dat niet zo te zijn. Deze TikTok-gebruiker was er niet blij mee om een ​​verdacht voorwerp in haar tas te vinden. Een apparaat dat ze later identificeerde en dat volgens haar werd gebruikt om haar bewegingen te volgen. Daarom besloot ze andere vrouwen te waarschuwen via sociale media, wat in korte tijd leidde tot veel discussie over de kwestie.


Ze staat op TikTok bekend als "Molly" en wilde via haar TikTok-kanaal een verontrustende oproep doen. Volgens wat ze zei, vond ze, toen ze in haar tas rommelde, een vreemd voorwerp ter grootte van een muntstuk, dat ze aanvankelijk niet kon identificeren. De episode vond plaats nadat de vrouw enkele winkels had bezocht en korte tijd later begreep wat ze tussen haar persoonlijke bezittingen had gevonden.

Die kleine schijf was een Apple AirTag, oftewel een apparaat dat is geproduceerd door het beroemde Amerikaanse bedrijf om persoonlijke spullen te traceren. Door verbinding te maken met smartphones of tablets, zijn ze in staat hun locatie door te geven en zo mensen helpen bij het opsporen van dingen die ze mogelijk hebben verloren of die zijn gestolen.

Maar hoe was die AirTag in Molly's tas terecht gekomen? De jonge vrouw stelde zichzelf deze vraag en de antwoorden die ze zichzelf gaf waren niet erg geruststellend. Bezorgd over wat er is gebeurd, besloot ze het apparaat te vernietigen en vervolgens andere gebruikers te waarschuwen via TikTok.

"Meisjes - zei ze - als jullie iets soortgelijks is overkomen, wees dan voorzichtig. Als je een van deze AirTags in je tas vindt, gooi het dan weg". Wat was Molly's overtuiging? Eenvoudig en tegelijkertijd verontrustend: het meisje is ervan overtuigd dat dat kleine voorwerp in haar tas was verborgen om haar te lokaliseren, om haar verplaatsingen bij te houden en achter persoonlijke en gevoelige informatie te komen.

Advertisement

Na het bekijken van haar video, spraken veel gebruikers hun nabijheid uit en nodigden haar uit om het gebeurde te melden aan de politie, en bleven volhouden dat iemand haar nog steeds kon opsporen. Volgens wat naar voren is gekomen, zou het niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt. De AirTags waren, dankzij hun superkleine formaat, al de hoofdrolspelers van episodes waarin een aanvaller mensen probeerde te lokaliseren. Dit is zeker een verontrustend aspect van de huidige technologie, niet te onderschatten en waar we ons bewust van moeten zijn.

Wat vind jij?

Tags: WTFAbsurdOngelofelijk
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt