Hij haalt bonnetjes uit het afval en wordt vergoed door de winkels: de politie heeft hem in de val gelokt

Janine image
door Janine

31 Mei 2022

Hij haalt bonnetjes uit het afval en wordt vergoed door de winkels: de politie heeft hem in de val gelokt
Advertisement

De komst van Amazon, eBay en alle e-commerce platforms heeft fysieke winkels ertoe aangezet om zich aan het retour- en restitutiebeleid aan te passen, juist om te voorkomen dat potentiële klanten verloren gaan, die gewend waren een artikel terug te geven dat hen niet volledig tevreden stelde.

Tot op heden kan bijna elke aankoop worden geretourneerd naar de winkel waar deze is gekocht door de bon als bewijs te tonen en de mogelijkheid te krijgen om het bestede bedrag volledig terug te krijgen. Ook de 38-jarige hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen was zich bewust van deze mogelijkheid, zozeer zelfs dat hij er gebruik van maakte en vergoedingen incasseerde voor goederen die hij nooit echt had gekocht.

Hoe deed hij dat? Hij stal oude bonnetjes uit een vuilnisbak buiten de winkel. Maar laten we proberen de tactieken van dit genie van de zwendel beter te begrijpen.

via BR24

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Ons verhaal speelt zich af in Duitsland, waar een sluwe 38-jarige herhaaldelijk naar een elektronicawinkel ging om goederen terug te geven die hij beweerde te hebben gekocht.

Om te slagen in deze zwendel, was de man begonnen met het stelen van bonnen die een paar meter van de winkel in een vuilnisbak waren gegooid. Dit waren dus echte aankopen, maar door andere klanten.

Naarmate de maanden verstreken, begonnen de eigenaren, geholpen door hun werknemers, iets vreemds op te merken, totdat ze de fraude beseffen.

Het leek te laat om de dief te ontmaskeren, maar in overleg met de politie moest er toch nog een poging gedaan worden.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De man was ongetwijfeld een recidivist, dus volgens de agenten zou hij zeker naar de winkel zijn teruggekeerd om het misdrijf wederom te plegen.

Dus hier besloot de politie, met de medeplichtigheid van de werknemers, een val voor hem te zetten. Op een zaterdagochtend zoals vele anderen werd een met opzet gemaakt bonnetje in de prullenbak gedeponeerd. De man volgde hetzelfde patroon als altijd en hierdoor kon de politie aangifte doen en hem arresteren.

Een nogal merkwaardig verhaal. Het idee van de man was ongetwijfeld briljant, maar de door de politie gevonden oplossing was even geestig.

We zijn er in ieder geval zeker van dat die elektronicawinkel zich geen tweede keer voor de gek laat houden.

Advertisement