Student vindt een bug in de Macbooks van Apple: hij ontvangt een beloning van meer dan $100.000

Janine image
door Janine

28 Januari 2022

Student vindt een bug in de Macbooks van Apple: hij ontvangt een beloning van meer dan $100.000
Advertisement

Computervaardigheden zijn tegenwoordig een geweldige hulpbron: om te kunnen jongleren met technologieën en hun functioneren zijn enkele vaardigheden nodig. Aandacht voor details en curiosa zijn er enkele van. Apple heeft besloten om iedereen te belonen die erin slaagt bugs in zijn apparaten te vinden. Het programma wordt "bug bounty" genoemd en deze stellen ontwikkelaars en IT-experts in staat om problemen te identificeren en aan Apple te melden voordat ze publiek domein worden en problemen kunnen veroorzaken voor klanten: het is een complexe en zeer waardevolle taak voor het bedrijf, die degenen die bugs melden beloont met een geldbedrag.

via Republic World

Advertisement
Ryan Pickren Facebook

Ryan Pickren Facebook

Ryan Pickren deed het: hij vond niet alleen de bug, maar slaagde er ook in om een ​​aanzienlijk geldbedrag mee naar huis te nemen, verkregen als beloning. Ryan studeert informatica en heeft een bug ontdekt die gebruikt zou kunnen worden om de camera's van sommige Mac-gebruikers te hacken. Veel computerwetenschappers hebben geprobeerd bugs te vinden en te rapporteren, en sommigen hebben geklaagd dat Apple hen nooit een beloning had gestuurd. Maar Ryan was trots op zijn prestatie: hij kreeg 100.500 dollar als beloning.

Advertisement
Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

Dit is het hoogste bedrag dat Apple ooit heeft betaald voor de ontdekking van een bug van dit type, of in ieder geval het hoogste bedrag dat is bekendgemaakt. Dit is zeker een waardevolle ontdekking, aangezien een kwaadwillende hacker de microfoon en camera van de Mac had kunnen gebruiken om te bespioneren wat er op het scherm van de eigenaar gebeurde, oftewel toegang tot privé-documenten en -bestanden of bankgegevens. Naar aanleiding van zijn melding heeft Apple dankzij zijn programmeurs alles in korte tijd opgelost, maar heeft nooit gereageerd op de ontdekking van deze bug, dus we weten niet of een hacker erin geslaagd is om de fout te gebruiken voor onwettige doeleinden. Ryan deed het echter: hij slaagde erin de bug te identificeren, en we zijn er zeker van dat veel andere computerwetenschappers zullen proberen enkele fouten te ontdekken die aan de multinational zijn ontsnapt.

Advertisement