Hij wil bewijzen dat de aarde plat is, maar zijn eigen experiment bewijst dat ze rond is

Janine image
door Janine

06 Februari 2022

Hij wil bewijzen dat de aarde plat is, maar zijn eigen experiment bewijst dat ze rond is
Advertisement

Wat doe je als je een theorie hebt en anderen wilt bewijzen dat je gelijk hebt? Waarschijnlijk ga je op zoek naar bewijs of doe je een experiment. Is het een veronderstelling? Hangt ervan af. Als je ervan overtuigd bent dat je gelijk hebt en de nederlaag of mislukking van het experiment niet accepteert, is dat waarschijnlijk zo. Een flat earther voerde een experiment uit om zijn theorie te bewijzen, namelijk dat de aarde plat is en dat de ontdekking honderden jaren voor Christus eigenlijk gewoon een leugen is.

via reddit

Advertisement
reddit

reddit

Een flat earther heeft besloten een experiment voor de camera uit te voeren, om te bewijzen dat de aarde plat is. De hele scène maakt deel uit van een Netflix-documentaire, genaamd Behind The Curve, oftewel achter de feiten. De documentaire onderzoekt het denken van flat-earthers en één scène toont een man die een experiment organiseert. We zien een camera filmen, een muur met twee gaten, een persoon die - in de tegenovergestelde richting - een zaklamp op de camera richt. Volgens de man is de aarde plat als de gaten in de muur, de zaklamp en de camera zich allemaal op dezelfde afstand van de grond bevinden en het licht erin slaagt door de gaten te schijnen. Maar als de zaklamp op grotere afstand van de grond wordt gehouden en het licht de camera blijft bereiken, dan is de aarde rond.

Advertisement
reddit

reddit

Het experiment toonde de tweede optie, namelijk dat de aarde rond is. Hoe? Wanneer zijn vriend de zaklamp op dezelfde hoogte houdt als het gat en de camera, wordt het licht niet gezien. In plaats daarvan, wanneer hij het hoger tilt, schijnt het licht door de gaten en raakt de camera. Wat is de reactie van de flat earther? Hij weet niet goed wat hij moet doen: hij geeft commentaar met een "interessant", terwijl hij probeert te bedenken hoe hij zijn theorie en zijn geloofwaardigheid kan redden. De clip, later gepubliceerd op Reddit, werd al snel populair en er was geen gebrek aan reacties. Er zijn mensen die geloven dat de man een slecht figuur heeft geslagen, mensen die zeggen dat - ondanks dat het experiment bewijst dat de aarde rond is - de man zijn theorie nooit zal opgeven, en die in plaats daarvan de vasthoudendheid van de man waarderen, die het op zich heeft genomen een experiment uit te voeren om zijn veronderstelling te bewijzen. Zal hij zijn theorie blijven ondersteunen? We zouden de documentaire moeten zien om erachter te komen.

Advertisement