Hij leeft een jaar lang met een mysterieuze aanwezigheid in huis voordat hij de waarheid ontdekt: het ongelooflijke verhaal

Janine image
door Janine

09 Februari 2022

Hij leeft een jaar lang met een mysterieuze aanwezigheid in huis voordat hij de waarheid ontdekt: het ongelooflijke verhaal
Advertisement

Veel liefhebbers van horrorfilms zijn gepassioneerd door het genre om die sensaties van angst te ervaren die adrenaline opwekken, maar met een ontsnapping: voor het scherm is het namelijk voldoende om je ogen te sluiten of de tv uit te zetten als de angst het overneemt. Kortom, het is fijn om je te kunnen onderdompelen in enge contexten met het besef er op elk moment uit te kunnen komen, comfortabel zittend op de bank of in een stoel van een bioscoop.

Maar zou het net zo leuk zijn als dit in het echt zou gebeuren?

Waarschijnlijk niet: een 57-jarige Japanse man kan erover meepraten, die een jaar lang een verontrustende ervaring had.

via BBC

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het verhaal dateert uit 2008, maar het is nog steeds boeiend: het speelde zich af in Kasuya, een klein stadje dat nog in ontwikkeling is.

Er woonde een 57-jarige man, wiens naam niet bekend is, maar over wie nog steeds wordt gesproken vanwege het ongelooflijke verhaal dat hem betrof: zijn rustige routine werd in feite op een dag verstoord door iets heel vreemds. De man begon te merken dat elke keer dat hij zijn koelkast opendeed, er wat voedsel was verdwenen dat hij nog niet had gegeten. Eerst dacht hij dat hij het zelf geweest was: misschien was hij een slaapwandelaar geworden met de onbewuste gewoonte om 's nachts te snacken, ook al was hem zoiets nog nooit overkomen.

Op een gegeven moment begon hij een mysterieuze nachtelijke aanwezigheid te vermoeden, maar bijna onmiddellijk verwierp hij deze mogelijkheid omdat het absurd zou zijn. Ten slotte raakte hij ervan overtuigd dat de meest waarschijnlijke reden te maken had met echte diefstallen: daarom begon hij elke avond voor het slapengaan meer voorzorgsmaatregelen te nemen, deuren en ramen op slot te doen zodat niemand het huis kon binnenkomen.

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Desondanks bleef er elke dag eten en drinken uit de koelkast verdwijnen. Er waren geen tekenen van geforceerde toegang tot het appartement, dus het was echt vreemd. In de veronderstelling dat hij zijn helderheid had verloren, legde de man zich erbij neer om te leven met dat verontrustende fenomeen waarvoor hij geen logische verklaring kon geven.

Na enkele maanden besloot hij echter nog een laatste poging te wagen: hij plaatste camera's in het huis en verbond ze met zijn mobiele telefoon met een speciale applicatie, zodat hij een volledig beeld had van wat er 's nachts of terwijl hij aan het werk was gebeurde.

Met deze truc ontdekte hij eindelijk de waarheid: de beelden toonden een vrouwelijke figuur die van plan was de koelkast te openen en wat te eten te pakken, terwijl ze op de bank televisie zat te kijken. Na de maaltijd wiste de vrouw alle sporen van haar aanwezigheid uit.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Met bewijsmateriaal in handen nam de man contact op met de politie, die echter geen teken van inbraak vond. Na een lange zoektocht in het huis wisten de agenten de schuilplaats van de vrouw te vinden: deze bevond zich op een grote kledingkast, waar ze een dunne matras en enkele plastic flessen had geplaatst.

Haar naam was Tatsuko Horikawa en ze was een dakloze vrouw die op zoek was naar een slaapplaats. De 58-jarige vrouw had niets gestolen uit het appartement, waar ze een jaar had gewoond: ze was daar op een ochtend binnengekomen toen de man verstrooid was vergeten de voordeur te sluiten.

 Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Een werkelijk curieus en verontrustend verhaal dat ongelooflijk is: deze vrouw moet een heel nette en stille huurder zijn geweest, etherisch zouden we wel durven zeggen, om er zo lang in te slagen haar sporen uit te wissen!

Advertisement