Hij wil het internet voor zijn kinderen afsluiten, maar schakelt uiteindelijk de verbinding in de hele stad uit

Janine image
door Janine

25 Februari 2022

Hij wil het internet voor zijn kinderen afsluiten, maar schakelt uiteindelijk de verbinding in de hele stad uit
Advertisement

Is het je ooit overkomen om onbewust een groot probleem te veroorzaken, uitgaande van een gebaar waarvan je dacht dat het eenvoudig en banaal was? Als je ja hebt geantwoord, hopen we dat de gevolgen van wat je hebt gedaan niet zo groot waren als die van de vader waarover we je gaan vertellen.

Wat deed deze man? In eerste instantie niets vreemds, volgens hem. De bedoeling was simpel: om te voorkomen dat zijn kinderen 's avonds en 's nachts internetten, besloot hij een apparaat te installeren dat de frequenties verstoort, waardoor de pc's en telefoons die door de kinderen worden gebruikt, het netwerk niet kunnen bereiken en verbinding kunnen maken. Jammer dat er een "klein" probleem ontstond: de verbinding met bijna een hele stad werd verbroken! Laten we eens kijken.

via Francebleu

Advertisement
ANFR

ANFR

Het gebeurde in Messanges, een Franse stad in het departement Landes, in Nieuw-Aquitanië. Hier besloot de man zijn kinderen het internet te ontnemen voordat ze in slaap vielen. Dus nadat hij zijn stoorzender had gekocht, bracht hij zijn plan in praktijk, activeerde het en vertrouwde erop dat het apparaat zou voorkomen dat de apparaten verbinding maakten. Dat was ook zo, maar gezien wat er gebeurde, deed de stoorzender veel meer.

In feite stopten alle repeaters in het gebied met functioneren, waardoor honderden mensen onbereikbaar zijn geworden. De golven die door de frequentiestoorzender werden uitgezonden, waren zo sterk dat ze de grenzen van het huis overschreden. De meldingen en waarschuwingen van de telefoonmaatschappijen werden onmiddellijk geactiveerd om erachter te komen wat het probleem veroorzaakte.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Gespecialiseerde technici van het Nationaal Frequentieplan (ANFR) kwamen ter plaatse. Uitgerust met speciale instrumenten die eventuele storingen konden detecteren, werden ze onverbiddelijk naar het huis van de vader in kwestie gestuurd. Niemand had ooit kunnen vermoeden dat de verklaring voor zo'n probleem daar vandaan kwam. Bij ondervraging gaf de man toe dat hij de stoorzender had gebruikt, waarbij hij ook de reden van zijn aankoop uitlegde. Hij had echter niet gedacht dat het bereik van het apparaat "veel groter was dan de fabrikant beweerde", aldus het bureau in een verklaring. Zo groot dat telefoondiensten en wifi-verbindingen in bijna een hele stad werden onderbroken.

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Het ANFR heeft laten weten dat die instrumenten in Frankrijk verboden zijn, iets waar de vader mogelijk geen rekening mee heeft gehouden, of waarvan hij misschien niet op de hoogte was. Hiervoor riskeert de man nu een boete van 30.000 euro en een gevangenisstraf van maximaal zes maanden. Kortom: in plaats van alleen zijn kinderen te straffen en op te voeden, veroorzaakte hij uiteindelijk overlast voor honderden gezinnen!

Ongelooflijk hè? Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement