De milieuvriendelijke babyschoentjes zijn gearriveerd: om ze te verwijderen, los je ze gewoon op in kokend water

Janine image
door Janine

24 April 2022

De milieuvriendelijke babyschoentjes zijn gearriveerd: om ze te verwijderen, los je ze gewoon op in kokend water
Advertisement

Kinderkleding is de leukste die je je kunt voorstellen, zozeer zelfs dat moeders meer genieten van winkelen voor hun kinderen dan voor zichzelf: van kleurrijke rompertjes tot t-shirts, van glimmende jurkjes voor meisjes tot sneakers voor jongens, de keuze is zo groot dat het verleidelijk is om alles te kopen!

Hoe zit het met babyschoentjes? Gewoonweg schattig en onmisbaar, zo klein en onweerstaanbaar. Een bedrijf heeft een ecologische versie gelanceerd, waarvan het kenmerk is dat het biologisch afbreekbaar is.

via Woolybubs

Advertisement

Woolybubs heeft gedacht aan milieuvriendelijke babyschoentjes: als hun taak erop zit, dat wil zeggen wanneer de kindervoetjes groeien en een grotere maat nodig hebben, kunnen ze worden opgelost in kokend water in plaats van dat ze bij het afval belanden

De naam van deze modellen is Newbie en ze zijn gemaakt van polyvinylalcohol: volledig veganistische schoenen die er ongeveer veertig minuten over doen om in het water te worden geëlimineerd. De vloeistof die ontstaat bij het oplossen is absoluut niet giftig, daarom kan alles in het toilet, de gootsteen of in de tuin worden gegooid.

"Het idee achter Newbie was om een ​​product te maken dat zou verdwijnen als het te groot zou worden, waardoor de planeet minder schade zou oplopen", zegt Megan Millikan, medeoprichter van het bedrijf.

De schoenen smelten niet als ze in de regen worden gedragen of tijdens het wassen van de handen: ze zijn eigenlijk zeer resistent en zijn getest op zelfs de meest levendige kinderen, die graag op elke ondergrond kruipen.

Advertisement
Goumi

Goumi

De Newbie heeft hoge prestatienormen en heeft niets te benijden van de meer klassieke en niet-milieuvriendelijke babyschoentjes. De beschikbare modellen variëren van maat 0 tot 12 in vier verschillende kleuren voor een prijs van $34,99 per paar.

Het bedrijf Goumi produceert ook natuurlijke laarsjes genaamd "Baby Boots": beschikbaar tot 18 maanden, ze zijn gemaakt met bamboe en biologische katoenderivaten. Ze hebben ook een verstelbare sluiting waardoor ze zich kunnen aanpassen aan de groei van de voet, zodat ze langer kunnen worden gebruikt. De gemiddelde prijs is $18.

Maar wat is het juiste moment om de eerste schoenen te kopen? Volgens Dr. Dan Brennan hebben kinderen ze pas nodig als ze naar buiten lopen: thuis kunnen ze oefenen om het op blote voeten te doen.

Als je eenmaal klaar bent om eropuit te gaan en het buitenleven te verkennen, ga dan voor de aankoop van biologische schoenen!

Advertisement