Meisje scheert zich al jaren en stuurt bericht naar bedrijf dat scheermesjes maakt: “Ik wil het gezicht zijn”

Janine image
door Janine

14 April 2022

Meisje scheert zich al jaren en stuurt bericht naar bedrijf dat scheermesjes maakt: “Ik wil het gezicht zijn”
Advertisement

Mannen sponsoren in de regel verzorgingsproducten voor de baard: maar wie zei dat dit een puur mannelijk voorrecht zou moeten zijn? Scheren is een vrouwelijk ritueel, natuurlijk, maar niet wat het gezicht betreft. Toch hebben sommige vrouwen meer haar dan andere, waarbij ook de kin en kaak betrokken zijn - kortom, ze hebben een baard. Als het voor velen een reden tot schaamte kan zijn en daarom iets is om te verbergen, kunnen anderen besluiten om het niet alleen openbaar te maken, maar ook om er een sterk punt van te maken.

Zo ook @Sare, een jonge Tik Tok-gebruiker die via een clip een bericht naar het bekende bedrijf Gillette stuurde.

via The Sun

Advertisement
thatgirlsare/TikTok

thatgirlsare/TikTok

Het meisje in kwestie heeft namelijk een nogal geaccentueerde baard en scheert zich, net als mannen, regelmatig.

De jonge vrouw kreeg, toen ze het stadium van de adolescentie betrad, het polycysteus ovariumsyndroom, wat meer haar op haar gezicht veroorzaakte. Om deze reden gebruikt ze het scheermes al vele jaren om het te verwijderen.

Het toonaangevende merk in de sector is Gillette, dat mannelijke gezichten gebruikt in de posters en commercials die aan zijn scheerapparaten zijn gewijd.

De vrouw besloot een bericht naar het bedrijf te sturen en maakte van zichzelf een spreekbuis over het feit dat niet alleen mannen hun toevlucht nemen tot het gebruik van hun producten: veel vrouwen zoals zij moeten namelijk hun toevlucht nemen tot scheermesjes om de baard van het gezicht te verwijderen, ook al weet misschien niet iedereen dat.

@Sare wil graag het gezicht worden van Gillette, het vrouwelijke gezicht van het merk en laten zien dat ook vrouwen hun producten kunnen gebruiken om zich te scheren.

Advertisement
thatgirlsare/TikTok

thatgirlsare/TikTok

De gebruiker heeft tenslotte een decennium aan ervaring achter de rug, zoals ze verklaart in de video die ze plaatste en waarin ze aantoont dat ze van plan is zich te scheren: "Oké Gillette, nu ik je aandacht heb, zou je me de eerste vrouw laten zijn in je reclame om het gezicht te scheren met een scheermes? Ik heb 12 jaar ervaring en veel mensen zullen blij zijn als iemand zoals ik hun gezicht scheert. Ik ben een bebaarde vrouw met polycysteus ovariumsyndroom, je hebt een vertegenwoordiging als deze nodig.”

De clip trok veel reacties ter ondersteuning van het meisje: veel gebruikers nodigden Gillette uit om het verzoek in te willigen, nadat ze de vrouw de scheercrème en het scheermes als een echte expert hadden zien gebruiken.

Het bedrijf heeft zich hierover niet uitgesproken, maar het is niet uitgesloten dat het dit zou kunnen doen: het creëren van een typisch mannelijke campagne met het gezicht van een vrouw zou beslist innovatief zijn en zou een aspect van het vrouwenleven kunnen normaliseren dat nog steeds wordt genegeerd.

Advertisement