Ze weigert een prestigieuze baan bij de bank en wordt influencer: het verhaal van deze jonge vrouw

Janine image
door Janine

13 April 2022

Ze weigert een prestigieuze baan bij de bank en wordt influencer: het verhaal van deze jonge vrouw
Advertisement

Is influencer zijn echt een baan? Velen, dat weten we zeker, hebben zichzelf deze vraag gesteld. In het tijdperk van sociale communicatie, waarin veel mensen besluiten een virtuele reputatie op te bouwen van duizenden volgers, eventuele sponsors en uitstekende verdiensten, is dit zeker geen zinloze vraag.

Het antwoord is positief of negatief, ook gebaseerd op de gevoeligheid en meningen van iedereen, maar één ding is zeker: een activiteit zoals die van de influencer wordt in alle opzichten beschouwd als een beroep, goed betaald en in veel gevallen zelfs nogal gewild. En als je nadenkt over de negatieve aspecten van dit alles, zal het verhaal dat we je gaan vertellen je misschien aan het denken zetten. De hoofdpersoon is een jonge afgestudeerde economiestudente, spreekt zes talen en heeft een besluit genomen: een prestigieuze carrière bij de bank weigeren om influencer te worden. Onconventionele keuze? Misschien oppervlakkig? Laten we het in meer detail ontdekken.

via Marie Claire

Advertisement

Haar naam is Xenia Tchoumi, ze is 34 jaar oud en voor haar is het zijn van een influencer een echte roeping. Deze vrouw, een Italiaans-Zwitsers model, is afgestudeerd in economie en spreekt vloeiend Italiaans, Duits, Spaans, Frans, Engels en Russisch. Allemaal vereisten die in eerste instantie zouden suggereren dat deze jonge vrouw klaar is voor een briljante carrière op basis van haar studie. Zozeer zelfs dat ze voor haar voorbereiding een van die vacatures kreeg die voor velen een droom zouden zijn.

Investeringsbankier bij de Amerikaanse bankgigant JP Morgan. Elke afgestudeerde bedrijfskundige of branchedeskundige weet hoe belangrijk het is om zo'n kans te krijgen. Ook Xenia was zich hier volkomen van bewust, maar ondanks alles besloot ze het op te geven. Haar doelstellingen zijn in feite heel verschillend, en ze heeft ze nagestreefd door veel over zichzelf te praten.

Advertisement

"Iedereen die een online platform met volgers heeft, wordt als een influencer beschouwd, maar de nuances kunnen oneindig zijn - legde ze uit - Sommigen vinden ze misschien zwak of oppervlakkig, maar op deze manier generaliseren is reductief. Sommige influencers zijn echte ondernemers".

En Xenia valt precies in deze categorie. Met meer dan 1,6 miljoen mensen die haar volgen op Instagram, is ze een echte beroemdheid, en ze kon niet meer overtuigd en blij zijn met de levenskeuze die ze maakte. "Ik ben vrij om op elk moment en elke dag van de week te werken, ik ben altijd verbonden met mijn gemeenschap en ik heb de verantwoordelijkheid om een ​​stem te hebben die kan worden gehoord of gelezen": dit zijn voor haar fundamentele en onmisbare eigenschappen van een beroep waar ze van houdt.

Sinds Tchoumi haar blog begon, is haar weg in voortdurende stijging geweest. De ene na de andere fan arriveerde, en de jonge vrouw hield ook motiverende openbare toespraken en nam deel aan belangrijke mode-gerelateerde evenementen. "Ik opende mijn Instagram-account en het ging goed - vertelde ze - zo goed dat ik al snel ging samenwerken met belangrijke modehuizen en ontwerpers. Wat een hobby leek, is een fulltime baan geworden".

“Het belangrijkste is volharding - specificeerde Xenia - mensen verwachten dat elke dag inhoud wordt gepubliceerd, en je kunt geen pauze nemen, dat zou een enorme fout zijn".

"Het is waar, ik heb andere kwalificaties, maar werken als influencer is iets waar ik van hou, en ik denk dat dit een interessant carrièrepad kan zijn. Als je een boodschap hebt waar je in gelooft, verspreid deze dan met alle middelen en herhaal het zoveel mogelijk aan je publiek".

Kortom: niet iedereen zal het mer haar keuzes en haar onthullingen eens zijn, maar het lijdt geen twijfel dat wat Xenia zegt ons aan het denken zet. De sociale media en de communicatie waarin we zijn ondergedompeld, moedigen keuzes zoals die van haar aan, en Tchoumi wist dit alles zeker te benutten om tevreden te zijn.

Wat vind je van haar beslissing?

Advertisement