x
Stel besluit met pensioen te gaan en…
Bruid wil haar nichtje niet als bruidsmeisje en kiest de kat: Onderzoekers leggen de merkwaardige ontmoeting tussen twee dolfijnen en een anaconda vast:

Stel besluit met pensioen te gaan en aan boord van cruiseschepen te wonen: “Dat kost minder dan de hypotheek”

13 Mei 2022 • Door Janine
164.989
Advertisement

Wie wil er nu niet meteen vertrekken voor een ontspannende cruise? De chaos van de stad, de vermoeiende routine en de gebruikelijke dingen met betrekking tot het dagelijks leven opgeven om een ​​korte tijd aan boord van een schip door te brengen? Het klassieke verdriet dat je voelt als je terugkeert van zo'n reis is bekend, maar wat als het niet alleen maar een vakantie was?

Een stel heeft er goed over nagedacht om hun huis te verlaten om op cruiseschepen te gaan wonen. De reden? Het zou goedkoper zijn dan de hypotheek.

via: DailyMail

Angelyn Burk is 53 jaar oud en samen met haar man Richard besloot ze haar levensstijl te veranderen door naar verschillende cruiseschepen te verhuizen voor ongeveer $90 met z’n tweeën per nacht. Het bedrag omvat naast accommodatie ook eten en drinken.

De vrouw maakte in 1992 voor het eerst een cruise en werkte samen met Richard een plan uit voor als ze met pensioen zouden gaan: ze zouden in verschillende landen verblijven, voor een periode van een maand per keer, om zich dan terug te trekken op cruiseschepen als ze eenmaal ouder zouden zijn.

"We houden van reizen en waren op zoek naar een manier om dit continu te doen tijdens ons pensioen als het financieel haalbaar was", zei Angelyn.

De twee realiseerden zich toen dat ze eerder met pensioen konden gaan dan verwacht en maakten enkele berekeningen: wonen op cruiseschepen zou goedkoper zijn geweest dan het betalen van de hypotheek. In feite zouden ze, als ze op schepen woonden, ongeveer 32.120 dollar per jaar hebben uitgegeven, vergeleken met de 50.000 van de hypotheek.

Daarnaast heeft een cruiseschip het voordeel dat je geen vermoeidheid voelt, anders dan een traditionele reis: het is juist een plezierige en ontspannende reis, waarbij je geen hotelkamers hoeft te boeken, niet hoeft te zoeken naar restaurants en geen extra transportkosten hebt.

De Burks reizen licht, dragen slechts twee koffers bij zich en kopen de essentiële benodigdheden direct aan boord en in de haven. Vanaf het moment dat ze hun baan opzegden, maakte het paar een cruise van 50 dagen op de Adriatische Zee en een cruise van 51 dagen van Amerika naar Australië.

Onder de bestemmingen die ze tijdens hun volgende reizen willen bereiken, zijn Canada, IJsland, Italië, Singapore en de Bahama's.

Wat vind jij van het idee van dit stel? Zou jij permanent willen wonen op cruiseschepen door de wereld rond te reizen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt