Bruid vraagt ​​gasten om formele kleding te dragen, maar haar zus verschijnt in spijkerbroek op de bruiloft

Janine image
door Janine

07 Juni 2022

Bruid vraagt ​​gasten om formele kleding te dragen, maar haar zus verschijnt in spijkerbroek op de bruiloft
Advertisement

Als je naar een bruiloft gaat, kies je meestal voor elegante kleding. Vrouwen kiezen voor formele jurken, outfits die zeker niet elke dag worden gedragen, maar met inachtneming van enkele regels: niet in het wit gekleed gaan zoals de bruid, noch voor te opvallende kleding kiezen die het risico zou lopen de trouwjurk te overtreffen, die tot het laatste moment onbekend is. Verder is het een goed idee om de "regels" te volgen die door de bruid worden opgelegd, als die er zijn: het kan gebeuren dat de toekomstige echtgenote besluit de gasten precieze instructies te geven met betrekking tot kleding, die uit respect in acht moeten worden genomen.

Een vrouw koos er echter voor om de instructies van de bruid, die bovendien haar zus was, niet op te volgen. Ze vertelde over de episode aan gebruikers van het Reddit-platform om er meningen over te verzamelen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw legde in de post uit dat ze de voorkeur geeft aan mannelijke kleding, omdat ze zich daarin prettiger voelt. Haar zus, die op het punt stond te trouwen, zou de gasten precieze instructies hebben gegeven: in formele kleding op de bruiloft verschijnen. De auteur van de post droeg echter niet alleen geen elegante jurk, maar koos een uitgesproken casual outfit: een spijkerbroek en een blauwe top, een beslissing die haar bijna het verbod op toegang tot de receptie kostte.

"Ik heb een meer mannelijke stijl. Ik kleed me gewoon nonchalant. Ik heb er nooit van gehouden om mijn haar of make-up te doen en ik heb nooit van vrouwelijke dingen gehouden”, schreef de vrouw. "Mijn zus is vorige week getrouwd en sinds haar huwelijksplanning begon, werd me verteld dat ik me gepast moest kleden. Ze verwachtten dat ik mijn haar of make-up zou doen, maar dat is niets voor mij. Ik vind niet dat ik mijn manier van zijn moet veranderen voor een bruiloft.”

Haar moeder zou haar toch hebben gevraagd voor iets leuks te kiezen, ook al was het geen echte jurk. De zus van de bruid paste verschillende jurken aan, maar hoe mooi ze ook waren, geen enkele was geschikt voor haar.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik besloot om gewoon de duurste en meest stijlvolle spijkerbroek die ik bezit te dragen met een blauwe top die niet casual is, maar ook niet formeel. Dat is het beste wat ik kon doen. Eerst werd me de toegang geweigerd, maar mijn zus probeerde de eigenaar te overtuigen om me binnen te laten.”

De bruid was er echter helemaal niet blij mee. "Mijn zus heeft de hele avond amper met me gepraat. Na de bruiloft bleven mijn ouders maar zeggen hoe onvolwassen ik was en dat ik me moest verontschuldigen bij haar."

Op dat moment zou de vrouw contact hebben opgenomen met het pasgetrouwde stel en haar gevraagd hebben het te laten gaan, aangezien het maar kleren zijn. Maar het liep anders: de vrouw zou tekeer zijn gegaan tegen haar zus, die voor problemen had gezorgd omdat ze zich niet aan een eenvoudig kledingvoorschrift wilde houden.

Wat vind je van haar gedrag? Had ze de instructies van haar zus moeten accepteren, of had ze gelijk om voor iets te kiezen waar ze zich prettig bij voelde?

Advertisement