Ze opent de koffer die sinds 1952 gesloten is met de kleren van de huwelijksreis van haar grootmoeder erin: "Een stijlicoon"

Janine image
door Janine

26 Mei 2022

Ze opent de koffer die sinds 1952 gesloten is met de kleren van de huwelijksreis van haar grootmoeder erin: "Een stijlicoon"
Advertisement

Onder de kostbaarste voorwerpen en erfstukken die we bezitten, zijn er ongetwijfeld die van onze grootouders: materiële herinneringen die we angstvallig bewaren en die we van tijd tot tijd bekijken of gebruiken. Grootouders houden vaak zelf de dingen die hen het meest dierbaar zijn om ze aan hun kinderen en kleinkinderen te geven, waardoor een familietraditie van onschatbare emotionele waarde ontstaat. Zelfs als de mode van jaar tot jaar verandert, kan alles, als het gaat om sieraden, accessoires en kleding, worden hergebruikt en aangepast aan onze tijd.

Een meisje paste en toonde op TikTok de kleren die haar grootmoeder droeg tijdens haar huwelijksreis in 1952.

via 6ABC

Advertisement
maddy_bill/TikTok

maddy_bill/TikTok

Maddy Bill, zo heet de jonge vrouw, opende de groene koffer van haar grootmoeder Marie D’Alesandro Donato die sinds haar huwelijksreis zeventig jaar geleden gesloten bleef.

Marie stemde ermee in om met Anthony James Donato, haar toekomstige echtgenoot, uit te gaan nadat de man haar een jaar lang het hof had gemaakt. Ze trouwden in 1952 in Pennsylvania, toen zij 22 was en hij 27. Daarna vertrokken ze voor hun huwelijksreis naar New York.

Bij terugkomst stopte de vrouw alle gebruikte kleding in een groene koffer, die sinds die dag gesloten was. Marie wilde “mode capsules” uit die periode creëeren en die jurken bewaren, die haar mooiste herinneringen bevatten.

"Het enthousiasme voor de toekomst was wat mijn huwelijksreis voor mij betekende", vertelde Marie, 91 jaar. "Ik denk dat ik dat gevoel in zekere zin in de koffer wilde bewaren voor mijn dochters en hun dochters."

Advertisement
maddy_bill/TikTok

maddy_bill/TikTok

En zo gebeurde: haar kleindochter kreeg de koffer en de inhoud van haar moeder cadeau, in de hoop de kleding van haar grootmoeder te dragen bij de meest speciale gelegenheden van haar leven. Marie's dochter had de koffer nooit geopend, maar bewaarde hem liever voor Maddy.

"Toen mijn moeder en ik het openden, was het alsof alle foto's die ik van mijn grootmoeder had gezien tot leven kwamen. Het was zo bijzonder omdat ik het gevoel had dat we het verleden opnieuw beleefden", zei de jonge vrouw.

De jurken zijn in uitstekende staat, en een zwarte jurk in het bijzonder maakte indruk op het meisje: "Ik herinner me dat ik de foto van mijn grootmoeder met deze jurk zag. Ik kan niet eens het gevoel beschrijven dat ik kreeg toen ik hem voor het eerst aantrok.”

Marie van haar kant zei dat ze het gevoel had dat ze net was teruggekeerd van haar huwelijksreis toen ze haar kleindochter in haar jurk zag.

maddy_bill/TikTok

maddy_bill/TikTok

De jonge kleindochter maakte vervolgens video's op Tik Tok, deelde de mode capsule van haar grootmoeder en veroverde veel enthousiaste gebruikers: "Mijn grootmoeder begrijpt niet wat TikTok is, maar ik heb haar uitgelegd dat mensen over de hele wereld gek zijn op haar stijl en haar zien als een mode-icoon. Deze video was mijn manier om de wereld te laten zien hoe elegant en bijzonder ze is."

Nu zitten de kleren weer in de koffer, wachtend op speciale en belangrijke gelegenheden.

"Ik ben blij mijn grootmoeder en haar gevoel voor mode met de wereld te hebben gedeeld omdat ze een vrouw is die het echt verdient in het middelpunt te staan.”

Advertisement