Vrouw stopt met scheren, een jaar later toont ze de foto's op sociale media: "Ik wilde mijn tijd beter investeren"

Janine image
door Janine

19 Mei 2022

Vrouw stopt met scheren, een jaar later toont ze de foto's op sociale media: "Ik wilde mijn tijd beter investeren"
Advertisement

In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen een esthetische gewoonte: ontharen, vooral de delen van het gezicht en de benen. Hoewel mannen, vooral sporters, ook de neiging hebben om een ​​glad en haarloos lichaam te vertonen, pronken vrouwen zeker niet met baarden en snorren. Tenminste, dit is in de overgrote meerderheid van de gevallen zo: de natuur heeft mannen meer haar gegeven, maar zoals met alles zijn er uitzonderingen. Sommige vrouwen kunnen meer en opvallender lichaamshaar hebben dan anderen en dienovereenkomstig beslissen of ze het willen verwijderen of niet.

Een jonge vrouw heeft ervoor gekozen het niet te doen en een jaar na haar laatste gezichtsbehandeling laat ze de resultaten zien.

via Daily Mail

Advertisement

Eldina, zo heet de vrouw, woont in Kopenhagen. Op een bepaald moment in haar leven besloot ze te stoppen met scheren en liet ze het haar vrij op haar gezicht groeien. Niet alleen dat: daarbij documenteerde ze de esthetische ontwikkelingen door middel van foto's en video's die op sociale netwerken werden geplaatst. Het doel was om anderen te helpen zichzelf te accepteren en meer zelfvertrouwen te krijgen.

In werkelijkheid was het geen plotselinge keuze, maar een geleidelijk pad: Eldina begon zich af te vragen waarom ze tijd zou verspillen aan zo'n saaie activiteit, zonder geldige reden. “Ik zie mannen de deur uitgaan zonder zich te scheren, dus waarom zou ik dat wel doen? Ik realiseerde me dat ik mijn tijd veel beter kon besteden. Ik ben niet tegen scheren of ontharen, maar het is de tijd die ik eraan besteed die me stoort."

Verschillende gebruikers namen contact op met de jonge vrouw om hun gedachten te delen: ook voor hen is het constant haar van hun lichaam verwijderen een frustrerende routine die ze liever zouden vermijden. Ze voelen zich echter enigszins gedwongen door de sociale druk en werden zelfs gepest als ze zich niet goed hadden geschoren.

Advertisement

“Het hebben van lichaamshaar is niets bijzonders voor mij. Ik heb zo'n 100 negatieve berichten van mannen gekregen en misschien 4-5 van vrouwen."

Eldina is verbaasd dat ze populair is geworden op internet zonder iets speciaals te hebben gedaan, behalve stoppen met scheren. "Als ik erover nadenk, is het echt raar, want een man zou nooit viraal gaan omdat hij uitgesproken wenkbrauwen heeft, dus waarom ik wel?”

De vrouw stuurt een belangrijke boodschap naar degenen die haar volgen en herinnert ons eraan dat er mensen zijn die van ons houden om wie we werkelijk zijn, voorbij ons uiterlijk: "Mijn advies is dat als mensen je niet waarderen, je altijd nieuwe vrienden kunt vinden. Je kunt altijd andere groepen vrienden vinden die je accepteren en je gedachten en gevoelens waarderen."

Volgens haar volgen veel vrouwen de normen van schoonheid, die echter constant veranderen, alleen uit angst voor externe oordelen en niet omdat ze het echt willen. “Ik denk dat het altijd een goed idee is om na te denken over waarom je doet wat je doet. Is dat wat je wilt, of doe je het uit angst?"

Advertisement