Ze studeerde af op haar 84e nadat ze als jongere gedwongen was de universiteit te verlaten

Janine

20 Juni 2022

Ze studeerde af op haar 84e nadat ze als jongere gedwongen was de universiteit te verlaten
Advertisement

De universitaire opleiding is geen verplichte stap in het leven van een mens. Het komt namelijk voor dat je, als je eenmaal klaar bent met de hogere school, niet de tijd, het verlangen of de gezins- en economische mogelijkheden hebt om naar de universiteit te gaan. In sommige gevallen echter, laten de merkwaardige en onvoorspelbare gebeurtenissen in het leven je, ondanks de wil, niet toe om je studie af te ronden en af ​​te studeren.

Dit is het geval van een 84-jarige vrouw die afstudeerde na een moeizame reis van zeventig jaar. Een belangrijke mijlpaal die leert dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken. Dit is hoe het ging.

via University of Minnesota

Advertisement

Onze moedige studente heet Betty Sandison, ze is een 84-jarige vrouw die zich in 1955 inschreef aan de Universiteit van Minnesota en na slechts een jaar kreeg ze een vergunning als verpleegster.

Helaas stopte ze met school nadat ze getrouwd was. Heel jammer, aangezien ze maar 30 studiepunten nodig had om haar diploma te halen. Maar het is nooit te laat en na 67 jaar, een huwelijk, twee dochters en een carrière als verpleegster heeft ze haar missie volbracht.

"Ik ben heel gelukkig en tevreden met wat ik heb bereikt", zegt de vrouw, die pas in 2013 na haar pensionering haar studie weer heeft kunnen hervatten.

De vele verplichtingen van het dagelijkse leven hadden haar niet in staat gesteld zich aan boeken te wijden, maar met een hervonden vrije tijd slaagde ze erin een droom te vervullen: "het was 2018 en ik lunchte met vrienden - zei ze - en al pratende vroegen we ons af wat de dingen waren die we altijd al hadden willen doen, maar niet hebben kunnen bereiken, dus ik dacht meteen aan mijn gemiste afstuderen". Vanaf die verklaring begonnen haar vrienden haar aan te sporen en haar uit te nodigen om precies op dat moment opnieuw te beginnen.

Pixabay - Not the actual photo

Na die lunch nam haar leven daarom een ​​andere wending. Ze besloot haar universitaire loopbaan weer op te pakken, maar in vergelijking met 67 jaar eerder was dat radicaal veranderd. Het was een andere wereld dan die waarin ze was opgegroeid, maar in de studenten vond ze gewillige en prettige studiegenoten die haar op haar gemak stelden.

Een groot obstakel was de techniek: "Ik heb twee cursussen moeten opgeven die ik online had besloten te volgen, maar in het najaar van 2021 ben ik weer begonnen".

Het was een langverwachte mijlpaal, maar wel een die haar eindelijk tevreden en in vrede met zichzelf deed voelen. De vrouw nodigde daarop al diegenen uit die onvervulde dromen hebben om ze na te jagen en alles te doen om hun ambities te vervullen: "je moet altijd doen wat je wilt en niemand kan je stoppen".

Denk je iets geleerd te hebben van dit tedere verhaal?

Advertisement