Ze besluit een volledig natuurlijke bevalling te hebben en bevalt van de baby in de wateren van de Stille Oceaan

Janine image
door Janine

13 Juni 2022

Ze besluit een volledig natuurlijke bevalling te hebben en bevalt van de baby in de wateren van de Stille Oceaan
Advertisement

Veel vrouwen kiezen voor een natuurlijke geboorte, waarbij hun kinderen ondergedompeld worden in water: dit zou minder pijnlijk voor hen kunnen zijn en minder traumatisch voor de kinderen die, eenmaal geboren, in een meer vertrouwde en geruststellende omgeving terechtkomen. Als dit soort geboorte meestal plaatsvindt in een speciaal ziekenhuisbad, heeft een vrouw besloten om voor de vierde keer moeder te worden aan de kust van de Stille Oceaan, terwijl haar man de gelukkige gebeurtenis heeft gefilmd door middel van prachtige foto’s en videobeelden.

via New York Post

Advertisement

Josy Peukert is 27 jaar en woont in Midden-Amerika. Zwanger van haar vierde kind, besloot ze een geweldige ervaring te hebben: zelfstandig bevallen in de wateren van de Stille Oceaan.

De keuze kwam na de slechte ervaring die gepaard ging met de eerste bevalling: de geboorte van haar eerste baby, geboren in het ziekenhuis, was erg pijnlijk, een echt trauma voor Josy. Het tweede en derde kind werden thuis geboren, met een verloskundige om de jonge moeder bij te staan.

Peukert, oorspronkelijk uit Duitsland, koos voor de laatste bevalling voor een volledig natuurlijke bevalling aan de kust van Nicaragua: ze had nooit een controlebezoek en was ook niet op de hoogte van de datum die het einde van haar zwangerschap markeerde.

Advertisement
raggapunzel/instagram

raggapunzel/instagram

De golven hielpen haar om zich beter te voelen: "Ze hadden hetzelfde ritme als de weeën. Het zachte zand onder mijn lichaam herinnerde me eraan dat er tussen hemel en aarde niets anders is dan leven", zei de vrouw.

Benni, de echtgenoot van Josy, filmde de hoogtepunten van deze geweldige ervaring, die de vrouw vervolgens op haar Instagram-profiel deelde. De jonge moeder legde uit dat ze alle nodige voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen had genomen, ondanks het ontbreken van medisch personeel om haar te helpen.

“Al weken observeer ik het getij. Toen het tijd was om te bevallen, wist ik dat het strand veilig zou zijn. Bodhi werd onder de zon geboren, 's middags, toen het ongeveer 35 graden was. We maakten ons helemaal geen zorgen over de kou en wateroverdraagbare infecties. Hij verkeert in perfecte gezondheid. Ik heb al het onderzoek gedaan dat ik nodig had en het water is een klinisch bewezen barrière”, legt Peukert uit.

Blijkbaar is alles goed gegaan en is de kleine in uitstekende gezondheid.

“Sinds we Duitsland hebben verlaten, heb ik met de lokale bevolking gesproken over hoe zwangerschap en bevalling hier heel anders zijn. Hoe meer gesprekken ik had, hoe meer mijn gevoel werd bevestigd. Ik had absoluut vertrouwen in mijn lichaam en mijn baby, met mijn man aan mijn zijde. Ik wilde deze ervaring beleven zonder een externe persoon en ik had geen angsten en zorgen."

Wat vind je van de beslissing van deze moeder?

Advertisement