"Mijn schoonmoeder verwacht dat ik mijn zes weken oude dochter het hele weekend bij haar laat, dat kan ik niet accepteren!" - Curioctopus.nl
x
"Mijn schoonmoeder verwacht dat ik mijn…
Ontmoetingen met onbeschofte klanten en bijzondere persoonlijkheden in de supermarkt: 15 afbeeldingen die voor zich spreken

"Mijn schoonmoeder verwacht dat ik mijn zes weken oude dochter het hele weekend bij haar laat, dat kan ik niet accepteren!"

27 Juni 2022 • Door Janine
182.496
Advertisement

De liefde van een grootvader, of een grootmoeder, voor een kleinkind is een onbeschrijfelijk gevoel. Velen zeggen dat het een nog sterkere en intensere band is dan wat je voor je kinderen kunt hebben. Grootouder zijn betekent namelijk onvoorwaardelijk knuffelen, verwennen en aan de wensen van je kleinkinderen voldoen.

Het kan echter voorkomen dat de relatie tussen oma's en moeders niet altijd gemakkelijk is en dat verschillen niet kunnen worden opgelost in het belang van de kinderen. De hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen had een klein probleem met haar schoonmoeder. De vrouw wilde namelijk haar kleinkind van slechts zes weken zien, waardoor ze een reis van vier uur tegemoet moest gaan... maar daar houden de vreemde verzoeken niet op.


"Ik zal beginnen met te zeggen dat ik nooit een goede relatie heb gehad met de moeder van mijn man - begon de vrouw in een lange post op Reddit - ze heeft me nooit goedgekeurd als echtgenote en schoondochter." De vrouw verduidelijkt dat er nooit ruzie is geweest tussen de twee, maar dat ze altijd een zekere afstand van elkaar hebben gehouden. De dingen veranderden echter toen zij en haar man van stad veranderden en vier uur bij de vrouw vandaan verhuisden.

"Toen ze hoorde dat ik zwanger was, bleef ze afstand houden, maar ze maakte altijd duidelijk dat ze graag een relatie met haar kleindochter had gehad": de kersverse moeder had hier niets op tegen, die altijd heeft volgehouden dat de komst van een nieuw gezinslid de relatie tussen haar en haar schoonmoeder zou helpen verbeteren.

"Mijn dochter is 6 weken oud en haar grootmoeder heeft haar altijd met videobellen gezien, maar de laatste tijd zet ze mijn man onder druk dat we onze dochter een weekendje bij haar laten": de vrouw legde uit dat ze op 4 uur afstand woont, wat het verzoek onaanvaardbaar maakt voor de nieuwe moeder.

"Ze is te klein - zei de moeder van het meisje - ze kan nergens heen zonder mij".

De man leek het niet eens te zijn met de weigering en maakte ruzie met de vrouw door haar te vertellen dat het geen probleem was, dat ze melk uit de fles zou drinken en dat zijn moeder verantwoordelijk genoeg was om voor de baby te kunnen zorgen.

"Ik weigerde, ze probeerden me te overtuigen, maar ik voel me helemaal niet op mijn gemak om mijn dochter van net een maand oud, een heel weekend achter te laten!".

De vrouw is daarom onvermurwbaar en ondanks de pogingen van haar man blijft haar antwoord een duidelijk en volmondig "nee".

De opmerkingen, bijna unaniem, gaven de vrouw gelijk, eraan toevoegend dat als de grootmoeder haar kleindochter echt had willen zien, ze zelf zou hebben gereisd en het kleine meisje niet tot een lange reis had gedwongen.

Wat vind je van het verhaal? Denk je dat deze moeder gelijk had om het verzoek van oma af te wijzen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt