Wat voelt de baby als de moeder huilt tijdens de zwangerschap? Een studie beweert dat ze allebei lijden

Janine image
door Janine

30 Juni 2022

Wat voelt de baby als de moeder huilt tijdens de zwangerschap? Een studie beweert dat ze allebei lijden
Advertisement

De zwangerschap is een pad dat de moeder onlosmakelijk met de foetus verenigt. Elke sensatie, elke emotie, zelfs wat je eet en wat je hoort, komt rechtstreeks naar je baby. Jij bent het middelpunt van de wereld van dat kleine schepsel dat je opvoedt en de band tussen jullie is speciaal, uniek en onbeschrijfelijk.

In dit verband hebben sommige onderzoeken aangetoond dat een baby tijdens de zwangerschap dezelfde emoties voelt als de moeder. Daarom, als de moeder huilt van verdriet, zal de baby hetzelfde gevoel hebben. Laten we eens kijken hoe dit mogelijk is.

via Science Daily

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Als je een zwangerschap hebt meegemaakt of heel dicht bij iemand bent die zwanger is, heb je mensen vast weleens horen zeggen "wie weet of hij kan voelen wat ik voel?"

Het is een volkomen legitieme vraag en de wetenschap heeft eindelijk een antwoord gevonden. Volgens een onderzoek van de Universiteit van California-Irvine lijkt het erop dat de baby dezelfde emoties voelt als de moeder, met dezelfde intensiteit.

Daarom, als de moeder huilt, zal de foetus samen met haar lijden. Uit dit onderzoek blijkt dat een baby in de baarmoeder actief deelneemt aan zijn ontwikkeling, juist omdat hij in deze fase informatie over het leven verzamelt, die na de geboorte kan worden toegepast.

“Wij geloven dat de menselijke foetus actief betrokken is bij zijn eigen ontwikkeling en informatie verzamelt voor het leven na de geboorte”, aldus de onderzoekers. “Het bereidt zich voor op het leven op basis van de berichten die mama geeft."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Daarom krijgt de baby tijdens de zwangerschap informatie van de moeder. De chemische en hormonale signalen worden echter via de placenta opgevangen. Deze omvatten ook signalen die verband houden met de emotionele toestand van de moeder.

Bij diep verdriet of depressie kan het kind langdurige neurologische problemen of psychiatrische stoornissen ontwikkelen. Om deze reden wordt dan ook altijd aanbevolen om prenatale depressie te behandelen.

Het meest aanbevolen is daarom dat de moeder tijdens de zwangerschap een evenwichtige emotionele toestand heeft, die kalm is en de baby in staat stelt zich op zijn best te ontwikkelen.

Had je al eens gehoord over dit verband?

Advertisement