Als je eenmaal weet waarvoor deze 15 mysterieuze dingen zijn besef je pas hoe onmisbaar ze zijn - Curioctopus.nl
x
Als je eenmaal weet waarvoor deze 15…
Dit concept-luxevliegtuig zou jarenlang kunnen vliegen door kernenergieaandrijving Bruid verjaagt zwager van bruiloft omdat die zijn hond had meegenomen

Als je eenmaal weet waarvoor deze 15 mysterieuze dingen zijn besef je pas hoe onmisbaar ze zijn

01 Juli 2022 • Door Skip
25.537
Advertisement

In het dagelijkse leven zijn we vaak omringd door talloze voorwerpen. We gebruiken gereedschappen om dingen mee gedaan te krijgen die we dagelijks moeten doen, om problemen van alledag makkelijker te kunnen oplossen. Soms staan we met iets in handen waarvan we totaal niet weten waar het toe dient, en eindigt ergens in een la in een kelder stof te verzamelen.

Maar sommige mensen geven niet zo snel op, dat ze niet in hun eentje kunnen bedenken waar ze mee van doen hebben maakt niet uit. Ze roepen de hulp in van iemand die met behulp van een beetje fantasie kan ontdekken wat de functie is van deze gebruiksvoorwerpen. Hiertoe bestaat een groep op Reddit met de naam "Wat is dit raadselachtige ding?" die strookt met de beschrijving: "Heb je iets waarvan je niet weet wat het is dan kan je hier naar het antwoord zoeken..."

Wij hebben de 15 meest bijzondere voorwerpen verzameld met bijbehorende verrassende functie. Bekijk ze allemaal. 


1. Riem

foto: Reddit

"Het is bruin, ongeveer 1,20 meter lang, de lus is verstelbaar, de lengte van het middelste deel kan door middel van gaten en leren riem versteld worden of strakker getrokken worden. Klittenband aan het uiteinde heeft een unieke vorm."

2. Vlammendover

foto: Reddit

"Hoorn van ijzer die zich aan beide zijden van een hek bevindt dat voor de ingang staat van een gebouw in Engeland." Voordat elektrische verlichting werd uitgevonden werd met dit voorwerp de vlammen van fakkels gedoofd. Interessant, vind je ook niet?

Advertisement

3. Trap op trap af

foto: Reddit

"Waar zijn deze dingen voor in de hoeken van deze trap?" Die zprgen ervoor dat je het stof dat zich in de hoeken ophoopt makkelijk kan wegvegen.

4. Het gatenvraagstuk

foto: Reddit

"Wat is dit gaatje in de kamer van mijn ouders?"

Waarschijnlijk een kogelgat. We willen liever niet weten hoe dat daar is gekomen.

5. Duizenden blauwe bellen

foto: Imgur

"Gemaakt van messing, 10cm (lange zijde) 7 cm (korte zijde), het heeft een scharnier dat openklapt tot 90 graden. De binnenkant van de kleinere zijde is geribbeld."

Dit is een een oude bellenblaasstok van voor de 18e eeuw. Niet slecht voor die tijd.

Advertisement

6. Iets wat je tegen kan komen tijdens het winkelen

foto: Reddit

"Heb een nieuw hemd gekocht. Dit kleine pakketje zat aan de labels vast. Waar zijn die dingen voor?" Deze dingen stop je in de kraag om hem "stijf te houden."  

7. Diersoorten

foto: Reddit

"Wat moet dit duivelsfiguur voorstellen van rood leer, gevonden in een houten doos op zolder?"

Deze aan haaien verwante kraakbeenvissen zijn omgedraaid en als het ware gemodelleerd naar denkbeeldige gelijkenissen van zeeduivels of misschien sirenes met een woest uiterlijk. Een beetje akelig wel.

Advertisement

8. Het is geen goud

foto: Reddit

"Zit er soms goud in mijn actieve koolstofwaterfilter?!" Sorry maar dit lijkt koperzink te zijn dat wordt toegepast in filters om zware metalen op te vangen.

9. Gevonden!

foto: Reddit

"Vond dit ding onder de bijrijderstoel, 't heeft magneten op de achterkant. Is het een GPS die door iemand in mijn auto is geplaatst?" Ja, maar het is duidelijk niet zo'n subtiel ding.

Advertisement

10. Vondsten in de badkamer

foto: Imgur

"Ik heb dit gevonden in mijn kantoor en heb geen idee waar het voor is. Het is van metaal en slechts een millimeter dik." Deze bijzondere vondst is een sleutel die gebruikt wordt om van die dispensers met papieren vouwhanddoeken te openen die je op toiletten vindt.

11. Mysterieuze ampul

foto: Reddit

"Mysterieuze ampul met amberkleurige vloeistof erin, gevonden in een levensmiddelenwinkel. Zo klein als een pilletje."

Een lastig raadsel waarop toch een antwoord is gevonden:"dat moet vast een lampje zijn voor in een sproeikop. N3 is een classificatie."

 

12. Ruimte voor bloembakken

foto: Reddit

"Waarom zijn de spijlen voor deze ramen gebogen? Zag dit in Spanje." Deze heten ook wel "buikspijlen" in veel plaatsen. Hoofddoel is veiligheid, het gebogen deel is bedoeld voor bloembakken. 

13. Cupje

foto: Reddit

"Waarvoor is dit siliconen kopje? Het materiaal is flexibel."

Met dit ding ga je cellulitis tegen.

14. Capsule

foto: Reddit

"Ik heb vier van deze capsules gevonden, ze lijken gevuld te zijn met metaalstukjes?" Dit is een pil die aan grazers wordt gegeven. Geen idee wat het is, of waarvoor, maar we zijn tevreden met het antwoord!  

15. Iets praktisch

foto: Reddit

"Wat is dit voor een pan en waar gebruik je hem voor?" Met deze pan kan je vloeistof overgieten zonder dat het spul dat je aan het bereiden bent de schenktuit blokkeert. Dit is gewoonweg geniaal.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt