Burgemeester trouwt vrouwelijke alligator met een traditionele ceremonie: het zou een godheid zijn

Janine image
door Janine

17 Juli 2022

Burgemeester trouwt vrouwelijke alligator met een traditionele ceremonie: het zou een godheid zijn
Advertisement

Bruiloften volgen de tradities van de plaats, de oude overtuigingen en rituelen die typerend zijn voor de plek waar de viering plaatsvindt. Van serenades tot de jurk van de bruid, tot het zoeken naar bruidsmeisjes, alle keuzes veranderen van land tot land.

De burgemeester van de Mexicaanse stad San Pedro Huamelula, in de staat Oaxaca, in Mexico, heeft een ongetwijfeld unieke keuze gemaakt. Om een ​​oud volksgeloof van zijn stad te respecteren, trouwde Victor Hugo Sosa met een kleine alligator. De viering vond plaats onder de ogen van de gasten die enthousiast waren over de verbintenis.

Het dier droeg een wit pak, op maat gemaakt voor de gelegenheid, en de muilkorf was tijdelijk gesloten om te voorkomen dat ze haar echtgenoot of een van de gasten zou bijten.

Benieuwd naar het hele verhaal?

via Reuters

Advertisement

Het klinkt bijna als een grap, maar het is echt gebeurd. Deze ongewone gebeurtenis heeft een serieus en traditiegebonden doel. Het huwelijk dat in Mexico werd gevierd tussen de burgemeester van San Pedro Huamelula en een alligator, vindt zijn oorsprong in een gewoonte van de Chontal-bevolking, die in Oaxaca, de staat San Pedro Huamelula, woonde.

De inheemse bewoners van de plaats hebben gedurende vele eeuwen verschillende versies van deze huwelijksceremonie uitgevoerd.

De bedoeling was om een ​​intieme band tussen mens en natuur te creëren die goddelijke gunsten uitstraalt en uitstekende oogsten en voorspoed garandeert.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het is niet duidelijk hoe de traditie is ontstaan ​​of waarom het huwelijk met een alligator de toorn van de goden had moeten sussen, maar de traditie heeft zo'n lange oorsprong dat het bijna als dogma wordt aanvaard.

Geen enkele leider had namelijk ooit geweigerd om het uit te voeren, zich ervan bewust dat hij onmiddellijk van zijn rol zou worden ontslagen in geval van ontkenning.

In lijn met andere politieke leiders zette ook Sosa de traditie voort. "We vragen de natuur om regen, genoeg voedsel en vis in de rivier".

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De pasgetrouwde is een zeven jaar oude alligator, bekend als de Kleine Prinses. Er wordt gezegd dat ze een aardse vertegenwoordiger van een godheid is, dus de burgemeester trouwde eigenlijk met een krachtige godin en niet met een simpel reptiel.

Een merkwaardige gewoonte die ze met waarde en trots dragen. Wat vind jij hiervan?

Advertisement