Model tegen stereotypen: "Ik besloot mijn wenkbrauwen natuurlijk te houden, ik voel me mooier" - Curioctopus.nl
x
Model tegen stereotypen: "Ik besloot…
Zwangere vrouw vecht een boete aan en beweert dat haar baby als een echte passagier moet worden beschouwd 16 grappige en merkwaardige foto's die je dag zullen opfleuren: zien is geloven

Model tegen stereotypen: "Ik besloot mijn wenkbrauwen natuurlijk te houden, ik voel me mooier"

22 Juli 2022 • Door Janine
607
Advertisement

De relatie tussen vrouwen en beharing is al jaren complex en controversieel. Als tot een paar jaar geleden het idee om een ​​vrouw met overtollig haar te zien ondenkbaar was, is dit echter al een tijdje veranderd. In feite zijn er veel meisjes die hebben besloten zichzelf te bevrijden van de last van harsen, scheermesjes en ontharing.

Sophia Hadjipanteli is een beroemd model dat heeft besloten haar wenkbrauwen te laten groeien, zonder zich er nog om te bekommeren, en haar fans op sociale media ertoe aanzet zich aan te melden en deel te nemen aan haar #UnibrowMovement.

Laten we eens kijken naar de bijzondere, of dappere, keuze van dit meisje.

via: Instagram

"Persoonlijk vind ik mijn gezicht op deze manier mooier. Anderen zijn het daar niet mee eens, maar dat is prima, de wereld is mooi omdat het gevarieerd is. Ik heb een unibrow uit keuze, niet uit onverzorgdheid. Ik ben wie ik ben en wie ik wil zijn. Het is niet juist om anderen te beoordelen op hoe ze eruit zien. Het is juist om te verschijnen om hoe iemand van binnen is": zo begon Sophia Hadjipanteli. Een ode aan de vrijheid, van een meisje dat, ondanks dat ze met haar lichaam en haar fysieke verschijning werkt, heeft besloten zich niet te laten beïnvloeden door algemene schoonheidsnormen.

Sophia zegt dat ze weet dat niet iedereen haar wenkbrauwen mooi vindt, maar dat hield haar niet tegen.

Wat betreft een mogelijke gelijkenis met Frida Kahlo, beweert het meisje haar altijd te hebben bewonderd, maar haar keuze is op geen enkele manier gemaakt door emulatie. Het Grieks-Cypriotische model is de vaandeldrager geworden van een manifest van vrijheid: "er is niet maar één look voor de wenkbrauwen - zei de vrouw - ze staan voor vrijheid van meningsuiting en alles waarbij je je op je gemak voelt, verdient aandacht. Ik hou van ze en ik vind dat ze de ogen benadrukken".

Het lijkt duidelijk dat een van Sophia's doelen is om een ​​punt te bereiken waarop geen enkel meisje zichzelf hoeft te rechtvaardigen door de stijl van haar wenkbrauwen of haar beharing. Het model hoopt dat binnenkort iedereen zich kan uiten, ook door een dergelijke esthetische keuze. Ondanks haar doel bekritiseren velen deze beslissing en beoordelen haar keuze als vreemd of bizar.

En wat denk jij? Denk je dat de huidige samenleving klaar is voor deze stap?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt