Piloot fotografeert een merkwaardige rode vlek op de oceaan: het web ging los met de meest bizarre theorieën

Janine image
door Janine

26 Juli 2022

Piloot fotografeert een merkwaardige rode vlek op de oceaan: het web ging los met de meest bizarre theorieën
Advertisement

Vliegen is een ongelooflijke ervaring voor iedereen. We herinneren ons allemaal onze eerste vliegreis, de eerste keer dat onze voeten de aarde verlieten.

We zullen waarschijnlijk nooit wennen aan dit gevoel van leegte en oneindigheid, zozeer zelfs dat we elke keer dat we een vlucht nemen, hopen bij het raampje te zitten om de uitgestrektheid van de lucht onder ons te kunnen bewonderen.

Waarschijnlijk geldt hetzelfde voor piloten. Een van hen merkte tijdens een van zijn vele vluchten, terwijl hij over de Atlantische Oceaan vloog, iets op wat hij nog nooit eerder had gezien: een vreemde rode gloed die de oceaan verlichtte. De man liet, nadat hij de foto's op Reddit had gepubliceerd, gebruikers losgaan door de vreemdste hypothesen te theoretiseren. Wat zou die gloed geweest zijn?

via Reddit

Reddit/mohiemen

Reddit/mohiemen

Het is niet voor te stellen wat een piloot elke dag ziet tijdens zijn werkuren. De uitgestrektheid van de lucht en de aarde onder hem, het oneindige voor zijn ogen en de wolken aan zijn zijde. Elke vlucht is een magisch moment en het heeft geen zin om het te ontkennen. De piloot overkwam echter iets heel bizars in dit verhaal.

De man plaatste merkwaardige beelden van wat hij zag op Reddit. Op de foto’s die rechtstreeks vanuit het vliegtuig zijn genomen, is duidelijk een vreemde rode gloed te zien die boven de Atlantische Oceaan hangt.

Uit de curieuze en soms beangstigende beelden ontstonden nogal bizarre theorieën: sommige aannemelijk, andere zeker minder.

Advertisement
Reddit/mohiemen

Reddit/mohiemen

"Ik geloof dat dit vissersboten zijn die sterke rode lichten gebruiken om makreelgeep aan te trekken, een beenvis van de familie van de Scomberesocidae", zei een gebruiker, vrij zeker van wat hij aan het schrijven was.

Anderen waren echter zeker meer catastrofaal: "als ik me niet vergis, vond de eerste videogame van DOOM plaats in 2022, dus het is duidelijk een signaal. Hier komen de kwaadwillenden. Het einde van de wereld..."

"Het is zo warm dat er branden in de oceaan zijn", voegde een andere gebruiker eraan toe, misschien niet al te opmerkzaam, maar ongetwijfeld fantasierijk.

Weer anderen verwijzen naar tv-series, films, videogames, maar niemand kan een plausibele verklaring vinden. Wat is het volgens jou?

Advertisement