Verlaten eiland op de Malediven zoekt "boekverkoper op blote voeten aan de Indische Oceaan": de droombaan

Janine image
door Janine

06 Augustus 2022

Verlaten eiland op de Malediven zoekt "boekverkoper op blote voeten aan de Indische Oceaan": de droombaan
Advertisement

Als je een liefhebber bent van de zee en boeken, zul je aan het einde van dit artikel de wens voelen om te solliciteren naar de functie die we gaan uitleggen. Werken op het gebied van de literatuur is op zich al fascinerend, als je een grote interesse hebt in deze sector, maar je voorstellen dat je het op een plek in de wereld als de Malediven doet, wordt een echte droom. Stel je voor dat je omringd bent door boeken met uitzicht op een prachtig panorama en er zelfs voor betaald wordt. Misschien lijkt het onmogelijk, maar wat als we je vertellen dat dat niet zo is? Laten we in detail bekijken waar het om gaat.

via The Guardian

Advertisement

Jij, de boeken en de oceaan: dat is wat de vacature van de Pop-Up Bookshop, actief sinds 2018 en geopend door Ultimate Library voor het luxe resort Soneva Fushi, voorstelt. De activiteit is gelegen op het afgelegen eiland Kunfunadhoo, in de archipel van de Malediven. Maar wat houdt het werk precies in?

Beschouwd als de beste baan ter wereld, wordt de functie "barefoot bookseller" genoemd en omvat het management van de bibliotheek voor een jaar met de absolute verplichting om geen schoenen te dragen (vandaar de term “barefoot”, zonder schoenen) en om op de hoogte te blijven: kranten en tijdschriften lezen, naar het nieuws kijken en op de hoogte blijven van actueel nieuws.

Elk jaar wisselen meerdere mensen elkaar af in de winkel. De selectiegesprekken starten meestal tijdens de zomermaanden, in juli en augustus, waarna de ideale persoon wordt gekozen. De gelukkige kandidaat wordt dan een medewerker van Soneva Fushi en verhuist van oktober tot april naar de Malediven. En hoe zit het met de vergoeding? De vergoeding is niet zo hoog, ongeveer 750 dollar per maand, maar het meest interessante aspect zijn de ongelooflijke voordelen.

Advertisement

Het aanbod omvat in feite ook gratis kost en inwoning, gratis toegang tot het strand en de mogelijkheid om in je vrije tijd naar een privéstrand te gaan, wat alleen is toegestaan ​​voor werknemers. Het salaris is dus exclusief levensonderhoud, die het resort volledig voor zijn rekening neemt.

Als het voorstel je op zijn zachtst gezegd verleidelijk lijkt en je dit avontuur zou willen beleven, of je kent iemand die het niet zou willen missen, dan leggen we je uit hoe je verder moet met de sollicitatie: je moet je cv opsturen, met een begeleidende brief en de recensie van 150 woorden van een recent gelezen boek op de adressen die je hier vindt.

De aankondiging luidt dat de perfecte boekverkoper op blote voeten in de Indische Oceaan "een team player is met een grote interesse in boeken en het vermogen om te communiceren met gasten van alle leeftijden, uitstekend Engels spreekt en schrijft, een levendige stem die grappige blogs kan schrijven om het opwindende leven als boekhandelaar op een onbewoond eiland te vertellen, evenals de vaardigheden die nodig zijn om workshops en andere evenementen te organiseren.

Wat vind je van deze ongelooflijke vacature? Zou je willen solliciteren?

Advertisement