De baas houdt het geld voor de aan de werknemer aangeboden zakenreis in op het salaris

Janine image
door Janine

05 April 2023

De baas houdt het geld voor de aan de werknemer aangeboden zakenreis in op het salaris
Advertisement

Werk veredelt de mens en is noodzakelijk om de kost te kunnen betalen, maar het is niet ongebruikelijk om mensen te horen klagen over onaangename situaties, absurde werkuren, belachelijke salarissen en onstabiele omgevingen. Naast de dagelijkse taken en problemen die op het laatste moment moeten worden opgelost, zijn het vaak de menselijke relaties die de zaken nog ingewikkelder maken, waardoor werknemers op zoek kunnen gaan naar een andere baan. Dit gebeurde ook met de reisagent waar we het over hebben, die door zijn werkgevers werd "gestraft" voor het vertrek en op zijn beurt besloot wraak te nemen, waardoor ze uiteindelijk berouw toonden.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De man vertelde het verhaal op Reddit en legde uit hoe het ging en hoe hij besloot te handelen tegenover wat er gebeurde. "Ik ben reisagent en twee jaar geleden heb ik een baan aangenomen bij een klein familiebedrijf. Beide eigenaren werkten daar samen met hun dochter en het waren geen goede managers, verre van dat." Met zijn komst, legt de gebruiker uit, verhoogden de inkomsten van het bureau aanzienlijk, een aanzienlijke en vrij grote klantenportefeuille met zich meebrengend. De vijandige atmosfeer bracht hem echter op een bepaald punt om ‘genoeg’ te zeggen.

"Toen ik uiteindelijk genoeg had van het kantoorconflict, solliciteerde ik en kreeg ik een baan bij een ander bureau waar ik altijd al had willen werken, door een opzegtermijn van twee weken te geven.” De reactie van de eigenaren lijkt echter te zijn geweest om hem uit te nodigen om onmiddellijk te vertrekken, om te voorkomen dat hij de contacten van de belangrijkste klanten zou meenemen. "Ik kende echter de namen en nummers van alle klanten die ik mee wilde nemen. Bovendien hadden de eigenaren me acht maanden eerder een kennismakingsreis aangeboden, een vrij gebruikelijke manier voor een reisagent om een ​​bestemming te ervaren om deze beter te verkopen." Omdat ik nog nooit eerder had geskied, stuurden ze me voor 4 dagen naar Crested Butte, in Colorado."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Feit is dat de hele reis 125 dollar kostte, gelijk aan ongeveer 115 euro, inclusief vliegticket, vervoer naar de locatie, accommodatie, skipas, uitrusting en een beginnersles. "Maaltijden waren voor mijn rekening, wat prima was. Toen ik mijn laatste salaris kreeg, merkte ik dat ze de $125 hadden ingehouden." Op dat punt besloot de man wraak te nemen: "Ik besloot meteen de hele ochtend alle klanten te bellen waarmee ik daar had gewerkt, of ik het nu echt leuk vond om met ze samen te werken of niet. 99% van de klantenkring, inclusief die verworven terwijl ik bij dat bureau werkte, ging met mij mee."

Zes maanden later ontmoette de man de vertegenwoordiger van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij tijdens een bijeenkomst en hoorde dat zijn voormalige werkgever had geklaagd dat hij door hem $250.000 had verloren. "Alles voor een miezerige $125," concludeerde de reisagent. Wat vind je van zijn kleine wraak? Deed hij er goed aan om zo te handelen?

Advertisement