"Ik laat de boel de boel en ga op wereldreis": het is dit meisje gelukt, door tweedehands boeken te verkopen op Amazon

Janine image
door Janine

16 Augustus 2022

"Ik laat de boel de boel en ga op wereldreis": het is dit meisje gelukt, door tweedehands boeken te verkopen op Amazon
Advertisement

De wereld rondreizen is een van de meest opwindende ervaringen die je kunt hebben. Je kunt de oneindige schoonheid van de natuur bewonderen, een duik nemen in het verleden door de geschiedenis en kunst ontdekken van plaatsen die min of meer ver van ons verwijderd zijn, veel mensen ontmoeten en je verrijken door nieuwe culturen te ontdekken. Voor velen van ons is dit alles een droom, vanwege werk- en familieverplichtingen.

Wat zou je doen als iemand je vertelde dat het mogelijk is? Er zijn veel getuigenissen van mensen die het hebben gedaan, alles hebben opgegeven en zijn vertrokken voor een enkele reis naar de hele wereld. Er zijn mensen die er hun werk van hebben gemaakt, anderen een levensstijl.

Als je de koffer al uit de kast aan het halen bent, ontdek dan hoe dit meisje het heeft gedaan door gebruikte boeken op Amazon te verkopen.

via Flipboard

Advertisement

Als je op het web surft, zul je veel getuigenissen tegenkomen van mensen die hun leven vrij leiden, de wereld rondreizen en werken vanuit huis of waar ze ook maar toegang hebben tot een verbinding. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om op afstand een baan te vinden talrijk en ontstaan ​​er talloze nieuwe carrièremogelijkheden, ook voor degenen die ooit geen kans zouden maken.

Bryn Wright is een Amerikaans meisje dat het is gelukt. Op haar vijfentwintigste werkte ze als serveerster in Arizona en had ze twee banen om in haar onderhoud te voorzien, waarbij ze elke cent spaarde voor haar grote passie: reizen. Ze was helemaal niet gelukkig met haar leven, ze hield niet van het idee om zich maar een paar dagen te kunnen wijden aan de ontdekking van de wereld, en dan terug te keren naar het serveren aan tafels om zoveel mogelijk te verdienen in afwachting van het volgende vrije moment.

Toen ze op zoek ging naar een alternatief, was haar enige zekerheid de wens om te veranderen: ze had geen diploma en ze twijfelde of ze een carrière als zelfstandige zou kunnen beginnen.

Advertisement

Bijna bij toeval stuitte ze op een vacature als verkoper van tweedehands boeken op Amazon; ze wist niet zeker of het zou werken, maar de wens om van haar baan af te komen kreeg de overhand en ze besloot het te proberen. Maandenlang reisde ze door de Verenigde Staten om gebruikte boeken te kopen. Nadat ze haar voorraad had verkregen, uploadde ze de producten naar haar account en stuurde ze ze naar het Amazon-magazijn. Sindsdien is ze geld gaan verdienen door te reizen.

Bryn beheert haar bedrijf zelfs rechtstreeks vanaf haar smartphone en haar enige behoefte is een stabiele verbinding, die nu praktisch overal ter wereld te vinden is. "Ik weet dat veel mensen zich geblokkeerd voelen. Ik had zelf het gevoel dat ik zonder diploma of veel geld geen baan zou kunnen vinden die me de vrijheid om te reizen garandeerde", legt ze uit. "Maar alles wat ik nodig had, was een stabiele internetverbinding en de nieuwsgierigheid om een ​​nieuwe business te leren."

Dankzij deze activiteit wist ze in een jaar tijd een winst van 90.000 dollar (ongeveer 88.000 euro) te behalen. Maar de winkel op Amazon is niet haar enige online business: Bryn zegt een tweede boekwinkel op het platform te hebben en werkt met verschillende andere vormen van dropshipping, een businessmodel waarbij de ondernemer producten verkoopt zonder een magazijn te hebben.

Dankzij de vrijheid die ze door deze carrières heeft verkregen, kan Bryn het zich veroorloven om te leven zoals ze wil en voortdurend de wereld rond te reizen. "Zelfs tijdens het reizen verveel ik me na een maand op dezelfde plek te hebben doorgebracht", bekent ze. "Ik hou ervan om overal naartoe te reizen en te werken, het stelt me ​​in staat om dingen te ervaren waar ik nooit van had gedroomd."

Hoewel ze altijd onderweg is, waarschuwt ze, is het niet alsof je een lange vakantie beleeft. Ook in haar bedrijf is het hard werken, moet ze doelen stellen en ernaar streven deze te bereiken. Het voordeel is dat je vrij kunt beslissen hoe je je dagen indeelt, zonder gebonden te zijn aan een werkplek of een werkgever te beantwoorden. Het belangrijkste is om goed georganiseerd te zijn.

Bryn geeft toe dat ze haar familie mist, maar is zo enthousiast over haar nieuwe leven dat ze het voor geen geld zou willen veranderen.

Wil jij ook af van je vaste baan en op reis gaan zonder terug te keren? Zou je zo'n leven kunnen leiden?

Advertisement