Ze interpreteert een vraag tijdens een sollicitatiegesprek verkeerd en geeft een ongemakkelijk antwoord

Janine image
door Janine

27 Augustus 2022

Ze interpreteert een vraag tijdens een sollicitatiegesprek verkeerd en geeft een ongemakkelijk antwoord
Advertisement

Wanneer je naar een sollicitatiegesprek gaat, probeer je een goede indruk te maken en je best te doen om de baan te krijgen. Kleding, dialectiek, aspect en voorbereiding zijn essentieel om in de onderneming te slagen en uit te blinken, en op te vallen tussen de vele andere kandidaten. Het juiste antwoord op elke vraag kan een verschil maken, maar dat is niet altijd het geval. Deze jonge vrouw kreeg namelijk de baan door precies het tegenovergestelde te doen: ze interpreteerde de ontvangen vraag verkeerd en gaf een antwoord dat zo bizar was dat het haar ongelooflijk genoeg de kans gaf om aangenomen te worden.

via TikTok

Advertisement
cmtxx/TikTok

cmtxx/TikTok

Niet alleen intelligentie en professionaliteit, maar ook sympathie: voor sommige werkgevers lijkt dit aspect net zo relevant, zozeer zelfs dat het een reden wordt om hun werknemers te kiezen. De jonge Courtney vertelde via een video op haar TikTok-account de merkwaardige ervaring die ze had tijdens een sollicitatiegesprek. Op een bepaald moment tijdens het gesprek, nadat ze verschillende vragen effectief had beantwoord, werd ze geconfronteerd met een vraag die ze volledig verkeerd begreep en een nogal gênant antwoord gaf.

In de clip, die honderden views kreeg, vertelde de aspirant-medewerkster wat er gebeurd was, waarbij ze specificeerde dat de vraag die ze kreeg ook heel gewoon was: niets te ingewikkeld, kortom. “Ik ben net terug van een sollicitatiegesprek”, begon Courtney, “en een van de vragen was: 'Hoe is het met je rug gesteld? Kun je zware voorwerpen tillen?' omdat het bij dit werk gaat om het optillen van voorwerpen met een bepaald gewicht." De TikToker antwoordde bevestigend en verklaarde dat ze al taken had uitgevoerd met vergelijkbare taken, zoals het verplaatsen van vaten in een bar.

Advertisement
cmtxx/TikTok

cmtxx/TikTok

Tot hier alles goed, maar kort daarna kwam de noodlottige vraag: "'Hoe flexibel ben je?' Ik antwoordde: 'Nou, de spagaat lukt me niet, maar ik zou waarschijnlijk wel een handstand kunnen maken…" Het was niet bedoeld als een leuke grap, maar een serieus antwoord, vanwege de verkeerde interpretatie van wat haar gevraagd werd. In werkelijkheid wilde de werkgever niet van haar weten of ze lenig was, maar iets heel anders: "Hij wilde weten hoe flexibel mijn diensten konden zijn!" Gezien de blunder voegde de jonge vrouw eraan toe: "Ik denk niet dat ik de baan zal krijgen..."

Tegen alle verwachtingen in liet Courtney later echter in de reacties weten dat ze de baan had gekregen. Dacht de werkgever dat het een ironisch antwoord was en geen misverstand? Of zal hij de naïviteit van de kandidaat hebben gewaardeerd? Hoe dan ook, gebruikers complimenteerden haar met haar prestatie en becommentarieerden haar kleine fout met "Ik zou je meteen hebben aangenomen!" en "Gefeliciteerd dat het je gelukt is! Eerlijk gezegd, is dit iconisch!"

Gefeliciteerd Courtney met je grappige nieuwe start!

Advertisement