24-jarige man "stuurt" een ongebruikelijke kandidatuur: hij slaagde erin het hele kantoor te intrigeren

Janine image
door Janine

13 Februari 2022

24-jarige man "stuurt" een ongebruikelijke kandidatuur: hij slaagde erin het hele kantoor te intrigeren
Advertisement

Wat zou je bereid zijn te doen om je droombaan te krijgen? Opgemerkt worden door bedrijven is niet eenvoudig: de concurrentie is erg hoog en je moet je dus onderscheiden van de massa. Het sturen van een cv en een motivatiebrief waarin staat waarom jij geschikt bent voor die baan is niet meer voldoende. Een man bereikte zijn doel: hij viel op dankzij een creatieve kandidatuur waar het hele kantoor over praatte.

via instantprintuk/Twitter

Advertisement
instantprintuk/Twitter

instantprintuk/Twitter

De hoofdpersoon van dit verhaal heet Jonathan Swift en hij is 24 jaar oud. De man besloot te solliciteren op de marketingafdeling van Instaprinting, een bedrijf dat zich bezighoudt met printen. Hij deed dat echter door buiten de kaders te denken, met als doel zich te onderscheiden van alle andere kandidaten. Jonathan weet het maar al te goed: hij had zichzelf moeten verkopen en zijn vaardigheden op een alternatieve manier moeten demonstreren, om te bewijzen dat hij geschikt was om bij het bedrijf te komen werken. Jonathan koos ervoor om gepersonaliseerde flyers te maken waarin hij reclame maakte voor zijn profiel op Linkedin. Hij drukte ze af en legde ze op de auto's van de medewerkers, op de parkeerplaats.

Advertisement
instantprintuk/Twitter

instantprintuk/Twitter

Wat is er gebeurd? De beveiligingsbeambte merkte dat er iets ongewoons aan de hand was op de parkeerplaats en hij benaderde de marketingmanager van het bedrijf, Craig Wassell. Craig besloot, nadat hij had gezien wat de man aan het doen was, contact met hem op te nemen voor een interview. De personeelsmanager zei: "Toen ik uit het kantoorraam keek, kon ik al zien dat er iemand flyers op de voorruiten van auto's had achtergelaten en toen ik het van dichtbij zag, werd het duidelijk dat de flyers een kandidatuur waren voor de rol die ik zocht. Natuurlijk hebben we Jonathan meteen uitgenodigd voor een gesprek." Jonathans vreemde en creatieve kandidatuur werd het onderwerp van discussie op kantoor: iedereen was het erover eens dat de man erin was geslaagd op te vallen.

Is het hem gelukt om de baan te krijgen? Absoluut: hij slaagde erin alle andere kandidaten te overschaduwen, meer dan 100. Waarom was Jonathans kandidatuur zo effectief? Niet alleen omdat het anders ws, maar omdat hij heeft laten zien dat hij het bedrijf goed heeft bestudeerd en heeft laten zien dat hij over alle gevraagde kwaliteiten beschikt: creativiteit, vaardigheden en gevoel voor humor.

Advertisement