Hij solliciteert als manager, 14 jaar later heeft hij nog geen antwoord gekregen en neemt het bedrijf in de maling om wraak te nemen

Janine image
door Janine

15 Augustus 2022

Hij solliciteert als manager, 14 jaar later heeft hij nog geen antwoord gekregen en neemt het bedrijf in de maling om wraak te nemen
Advertisement

Als je voor een sollicitatiegesprek staat, wil je natuurlijk weten wat de uitkomst is: in een ideale wereld, of in ieder geval normale, zou dat het minimum moeten zijn, maar steeds vaker lijkt het niet zo te zijn. Na een selectie die, afhankelijk van het bedrijf, van tien minuten tot een ruim uur gaat, hoort men vaak zeggen “je hoort nog van ons”, zonder dat dit echter gebeurt. Nooit meer. Respectloos gedrag jegens de dienstdoende kandidaat, die vol verwachting tijd - en misschien zelfs geld - heeft geïnvesteerd om naar het sollicitatiegesprek te komen. Zo leggen velen zich erbij neer en vergeten ze snel, anderen niet en nemen op het juiste moment hun "wraak".

via Times Now

Advertisement
littleslugcomedy/TikTok

littleslugcomedy/TikTok

Little Slug Company, dit is de naam die aan zijn account is gegeven door de hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen, is erg populair geworden op TikTok. Zo gebruikte hij zijn weerklank om publiekelijk wraak te nemen op een klein bedrijf dat 14 jaar geleden geen gevolg gaf aan zijn kandidatuur. De man had in feite gesolliciteerd naar een baan als front-of-house manager bij The Royal Company, die hem echter nooit een antwoord had gegeven.

Om deze reden bedacht de aspirant-medewerker een grap om wraak te nemen, plaatste vervolgens de video op zijn profiel en kreeg miljoenen views. In de clip is te zien hoe Little Slug Company een telefoontje pleegt naar het bedrijf dat zich schuldig had gemaakt door hem te negeren.

"Hallo, ik heb een tijdje geleden gesolliciteerd op een baan bij de Royal en belde even om mijn sollicitatie in te trekken", begon de TikToker.

Aan de andere kant van de telefoon hoor je vragen: "Oké, geen probleem, voor welke functie was het?"

Advertisement
littleslugcomedy/TikTok

littleslugcomedy/TikTok

"Het was de functie van front-of-house manager", antwoordt de jongen prompt. "Ik zie die functie niet vermeld staan, wanneer ​​heb je gesolliciteerd?" vraagt ​​de medewerker van Royal. "In 2008", legt Little Slug Company op dat moment uit. "Jullie hebben het sollicitatieproces lang en ingewikkeld gemaakt, maar ik heb nooit een e-mail ontvangen, dus ik dacht dat jullie nog steeds aan het beslissen waren wie jullie wilden aannemen. Ik heb vandaag een nieuwe baan gekregen, dus daarom besloot ik mijn sollicitatie in te trekken.”

Na de grap spaarden gebruikers hun mening niet, duidelijk in het voordeel van Little Slug. Hier zijn enkele voorbeelden: "Ze hebben jouw tijd verspild, het is goed dat jij die van hen verspilt", "De man aan de lijn zat destijds waarschijnlijk op de basisschool" en "Toen ik voor het eerst een baan zocht, solliciteerde ik voor 150 bedrijven in een tijdsbestek van 4 maanden en van geen van hen heb ik een reactie ontvangen."

Een leuke video met opmerkingen die zeker grappig zijn, maar die een reële en onaangename toestand weerspiegelen die steeds wijdverspreider wordt. Wat vind je van de kleine wraakactie van de TikToker en het gedrag van het bedrijf?

Advertisement