Tatoeëerder weigert in te gaan op verzoek van klant: "het is tegen mijn ethiek"

Janine image
door Janine

04 Mei 2023

Tatoeëerder weigert in te gaan op verzoek van klant: "het is tegen mijn ethiek"
Advertisement

Er zijn nogal wat mensen die besluiten om de naam van hun partner te laten tatoeëren en velen van hen krijgen uiteindelijk spijt van deze keuze: als de relatie op een weinig vreedzame manier eindigt of een zekere mate van lijden met zich meebrengt, zou je willen dat je terug kon gaan en die herinnering van je huid kon wissen. Om deze reden en niet alleen daarom, weigerde een tatoeëerder te voldoen aan het verzoek van een klant, die een zin wilde laten graveren die was opgedragen aan de man van wie ze houdt: een keuze die volgens de professional een diep machogedrag omhelsde waar ze fel op tegen was.

via LOS40

Advertisement

Leidy Mora, influencer en Colombiaanse tatoeëerder, is gewend haar werk te delen via sociale netwerken en enkele verhalen te vertellen over de klanten die zich tot haar wenden. Bij één gelegenheid legde ze haar volgers in het bijzonder uit dat ze weigerde een vrouw tevreden te stellen uit naam van de ethiek. De klant nam namelijk contact met haar op en vroeg om een ​​prijsopgave voor een specifiek verzoek: om de uitdrukking "eigendom van Victor" te laten tatoeëren, een soort merk dat haar zou hebben bepaald als eigendom van de man in kwestie. De tekst had vergezeld moeten gaan van een datum, met betrekking tot het begin van de liefdesrelatie, enkele bloemen en een "voor altijd" om het werk te voltooien.

Leidy Mora zei echter nee: "Ik heb geweigerd, ik wil deze dingen niet aanmoedigen." In het verleden stemde de vrouw ermee in om tatoeages te laten zetten, waar ze later spijt van kreeg en ze wilde in dit specifieke geval niet tegen haar eigen morele en professionele waarden ingaan. Door het verzoek af te wijzen, legde ze daarom haar redenen uit en beweerde dat haar studio dergelijke tatoeages niet maakt omdat ze in strijd zijn met de vrouwelijke moraal.

Advertisement

Haar verhaal heeft verschillende reacties van gebruikers gekregen: velen hebben gezegd dat ze het eens zijn met haar beslissing, terwijl anderen hebben verklaard dat een tattoo-artiest aan elk type verzoek van een klant moet voldoen en ervoor moet zorgen dat hij tevreden is. “Ze zal je in de toekomst dankbaar zijn", schreef iemand, terwijl een ander opmerkte: "Iedereen is vrij om te beslissen wat hij wil laten tatoeëren."

Leidy Mora verdedigde in ieder geval haar standpunt: "We zijn geen objecten en ik vind het triest want dit was geen grap, het was een serieus citaat. Ik hoop dat dat meisje deze video bekijkt en begrijpt dat het niet iets is dat iemand je kan toe-eigenen. Liefde laat zich niet zo zien." Ben je het met haar eens of vind je dat ze het werk had moeten accepteren?

Advertisement