Ze doet al jaren de schoonmaak in een gebouw maar kan de huur niet betalen: de bewoners verrassen haar

Janine image
door Janine

29 September 2022

Ze doet al jaren de schoonmaak in een gebouw maar kan de huur niet betalen: de bewoners verrassen haar
Advertisement

We zijn gewend onze plicht te doen zonder iets terug te verwachten, behalve het minimumloon gegarandeerd door het salaris. Geen schouderklopjes, geen dank of complimenten. Helaas is dit vaak zo in de werkwereld: veel geven terwijl je niet precies krijgt wat je verdient. Het komt echter voor dat we mensen ontmoeten met een uitgesproken menselijkheid die ervoor kiezen om de mensen om hen heen te ondersteunen, complimenteren en helpen. Gelukkig zijn er verschillende verhalen over belangeloze solidariteit, ook al blijven ze voor de meesten van ons vaak onbekend.

Er zijn verhalen die de wereld rondgaan, zoals die van deze vrouw die op een bepaald moment een verrassing kreeg waar ze die het minst verwachtte. Laten we het samen uitzoeken.

via Timesnownews

Advertisement
AristonD/Reddit

AristonD/Reddit

Als jonge vrouw in New York aangekomen, werkte Rosa twintig jaar als schoonmaakster in een luxueuze wolkenkrabber; als uitstekende werkster en aangenaam persoon, heeft Rosa de genegenheid van alle bewoners veroverd. Helaas kon ze op een gegeven moment de huur niet meer betalen en moest ze verhuizen van haar huis naar dat van haar zus. Toen ze ontdekten wat er was gebeurd, besloten de bewoners van de flat haar te bellen om een dag te komen werken, maar gaven haar in plaats daarvan een geweldige verrassing.

Advertisement
AristonD/Reddit

AristonD/Reddit

In de video die op Reddit is gepost, zie je de vrouw in een lift terwijl een persoon de camera haar verhaal laat zien dat op een reeks gekleurde post-its is geschreven. Eenmaal op de verdieping verlaten de twee de lift om naar een penthouse te gaan. De man die haar vergezelt, legt Rosa uit dat ze dit appartement zal moeten schoonmaken voor een vrouw die binnenkort de sleutels zal ontvangen en laat haar alle kamers zien, waarbij hij in detail de kenmerken van het huis uitlegt. De vrouw observeert het appartement enthousiast zonder de verrassing te kennen die haar even later te wachten staat.

AristonD/Reddit

AristonD/Reddit

Aan het einde van het bezoek pakt de man een huurcontract, een pen en de sleutels, legt ze op het aanrecht en nodigt Rosa uit om te tekenen. "Dit appartement is voor twee jaar van jou", informeert hij haar met een glimlach. Rosa, ongelovig, is tot tranen toe geroerd door dit onverwachte gebaar. Nu scheidt alleen een handtekening haar van de verhuizing naar haar prachtige nieuwe huis.

Een prachtig gebaar dat van deze bewoners, dat ons hoop geeft voor de toekomst. Zolang er nog mensen zijn die goed kunnen doen zonder eigenbelang, zal de wereld een plaats zijn die ons allemaal op de best mogelijke manier weet te verwelkomen.

Advertisement