Meisjesschool leert vrouwelijke studenten om "mannentaken" uit te voeren, zoals het verwisselen van een band

Janine image
door Janine

21 September 2022

Meisjesschool leert vrouwelijke studenten om "mannentaken" uit te voeren, zoals het verwisselen van een band
Advertisement

In de loop der jaren is het idee dat banen werden onderscheiden naar geslacht, steeds meer wijdverbreid, dat wil zeggen dat vermoeiende beroepen door mannen moeten worden uitgevoerd, terwijl precisie en wachten door vrouwen moet worden gedaan. Dit is niet zo, omdat er geen puur mannelijke of vrouwelijke beroepen bestaan. Iedereen kan een bepaalde activiteit uitvoeren.

Hoewel in de gewone verbeelding het werk van de monteur of de handeling van het verwisselen van een band van een auto altijd taken zijn geweest die met mannen werden geassocieerd, weerhoudt dit een vrouw er niet van om ze te doen. In de huidige samenleving is het voor iedereen noodzakelijk geworden om alles te kunnen doen.

Dit is het motto van Stella Maris College, een Australische meisjesschool in Manly, die gelooft dat er geen genderspecifieke banen zijn. Om deze reden besloot ze haar studentes te leren ook die taken te doen die gewoonlijk als mannelijk worden beschouwd.

via Dailymail

Advertisement

Alles wat vandaag op school wordt geleerd, wordt morgen in het echte leven nuttig, daarom is het belangrijk om meerdere concepten te leren en verschillende activiteiten te leren uitvoeren. Zo sta je altijd klaar, wat er ook gebeurt. Koken en naaien zijn echter altijd taken geweest die aan vrouwen werden toegeschreven, terwijl het onderhoud van auto’s als puur mannelijk wordt beschouwd.

Het Stella Maris-college wilde dit concept omverwerpen en kreeg veel lof voor het leren van haar studenten om in elke situatie het hoofd te bieden, waardoor ze autonoom werden en in staat zijn om elke activiteit uit te voeren, of het nu "vrouwelijk of mannelijk" is.

Het idee komt van de oprichtster van de school, Eleni Matikos, die zich ooit gedwongen zag haar eigen auto te repareren. Van daaruit begreep ze de noodzaak om bepaalde reparaties te leren uitvoeren, zozeer zelfs dat ze haar kennis ook wilde verspreiden onder de meisjes van haar college.

Advertisement

De studentes van Stella Maris (tussen de 10 en 12 jaar) kunnen nu auto-onderhoudstaken uitvoeren, zoals het wisselen van banden, identificeren wat er onder de motorkap van de auto zit, het controleren van de motor en de olie.

Een uitstekend idee dat van deze school, want iedereen zou elke activiteit moeten kunnen uitvoeren. Wat vind jij?

Advertisement