"Ik zeg mijn baan op school op, ik verdien meer als barista": oud-lerares lucht haar hart op sociale media

Janine image
door Janine

21 Oktober 2022

"Ik zeg mijn baan op school op, ik verdien meer als barista": oud-lerares lucht haar hart op sociale media
Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat onderwijs fundamenteel is en we zijn het er allemaal over eens dat school een belangrijke rol speelt als we nadenken over de toekomst, die van ons maar vooral die van onze kinderen. Om deze reden willen we, wanneer we de school kiezen om ze in te schrijven, dat het de beste is, om de infrastructuur en om de leraren, waarvan we niet alleen willen dat ze vaardig zijn, maar ook dat ze gepassioneerd en in staat zullen zijn om de passie voor kennis over te brengen op de kinderen.

Maar denken we ooit aan de docenten? Of het nu door roeping of door terugval is, leraar zijn is nooit een eenvoudig beroep: lusteloze of afgeleide studenten, ouders die altijd klaar staan ​​om te klagen, veeleisende directeuren. Om nog maar te zwijgen over de kortere uren of de constante schoolwisselingen. Dit gebeurt helaas overal ter wereld, ook al heeft elke staat zijn lacunes op het gebied van onderwijs.

via Newsweek

Advertisement
@emmtee23/TikTok

@emmtee23/TikTok

Een voormalige lerares uit Arizona, MT, verklaarde op TikTok bedroefd en boos te zijn over het karige salaris dat ze als lerares ontving. In een video die veel werd bekeken, zei de vrouw dat ze twee maanden als lerares in de vijfde klas werkte, maar het beroep opgaf omdat het salaris te laag was, waardoor ze gedwongen werd een beroep te doen op haar spaargeld, terwijl veel van haar collega's hun toevlucht namen tot een tweede baan.

Omdat ze geen carrière wilde maken, had ze een sollicitatiegesprek als barista en toen ze het aangeboden loon hoorde, was ze verbluft. "Als barista kun je $20 tot $22 per uur verdienen. Als lerares, en dat maakt me heel boos om dit te zeggen, verdiende ik $12 per uur", zei de jonge vrouw in de video. "Ik verdiende $12 per uur om op zondag te werken, op zaterdag te werken, na het werk te werken, een hele klas van 30 tienjarigen te beheren; leraren krijgen geen krediet. Ik kan niet geloven dat ik al die tijd barista had kunnen zijn."

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De reacties van de gebruikers zijn tegenstrijdig, van wie sommigen hun solidariteit met de jonge vrouw hebben betuigd en stellen dat docenten een hoger loon verdienen. Anderen maken de vrouw verwijten, die zich naar hun mening beter had moeten informeren over het salaris dat ze als lerares zou hebben gekregen voordat ze aan haar carrière begon. De voorzitter van de Arizona Education Association, Marisol Garcia, zei dat de zaak van de jonge vrouw niet op zichzelf staat en dat veel docenten om dezelfde reden hun loopbaan verlaten. "Het zijn mensen van dit type die het beroep betreden: mensen die het beste willen voor het algemeen welzijn, die geloven in de mogelijkheid van verandering en vertrouwen hebben in de instelling", vervolgde ze. "En helaas stellen de instellingen op dit moment deze mensen teleur en veroorzaken daarmee de uittocht van opvoeders".

Het is dus blijkbaar geen wereld voor docenten. Wat denk jij ervan?

Advertisement