De werkgever ontslaat haar omdat ze hem geen koffie brengt: zij neemt hem niet aan in haar nieuwe bedrijf

Janine image
door Janine

26 September 2022

De werkgever ontslaat haar omdat ze hem geen koffie brengt: zij neemt hem niet aan in haar nieuwe bedrijf
Advertisement

In de werkwereld zijn er geen sekseverschillen, iedereen kan het werk doen dat hij wil. De belangrijkste aspecten zijn vaardigheden, competenties en passie, hierdoor kun je elke klus aan.

Soms gebeurt het echter ook dat je de perfecte baan vindt, maar vervolgens ontdekt dat de omgeving niet de beste is; het belangrijkste is om altijd te weten hoe je omhoog moet komen. In feite stelt een gesloten deur ons vaak in staat om te observeren wat we nooit hadden opgemerkt. Zoals deze vrouw overkwam, die na haar ontslag haar mouwen opstroopte.

via Yahoo News

Advertisement
Attorneymartinez/TikTok

Attorneymartinez/TikTok

Zij is advocaat Kathleen Martinez en ze werkte voor een juridisch kantoor, bestaande uit bijna allemaal mannen. Haar werkgevers hadden echter een ouderwets idee van het advocatenvak, namelijk dat het alleen door mannen kon worden uitgeoefend. Op een ochtend vroeg haar baas haar om koffie voor hem te maken. Ze weigerde natuurlijk omdat het niet tot haar taken behoorde. Deze houding, hoewel het aanvankelijk negatief kon worden gezien, bleek de juiste keuze.

In feite besloot de werkgever haar te ontslaan met het argument dat "ik niet paste in de conservatieve cultuur van dat beroep, maar vooral omdat ik weigerde hem koffie te brengen". Dit alles hielp de vrouw echter om meer zelfvertrouwen te krijgen en haar eigen bedrijf te starten.

 

Advertisement
Attorneymartinez/TikTok

Attorneymartinez/TikTok

Advocaat Martinez wilde een werkplek creëren die iedereen op hun gemak zou stellen, vooral vrouwen. "In mijn bedrijf dragen we wat we willen, het belangrijkste is om te weten hoe we ons werk het beste kunnen doen".

Vrijheid begint ook met je vrij voelen om te dragen wat je wilt. "Te vaak - legt de vrouw uit - droeg ik kleding die mezelf niet weerspiegelde, toen realiseerde ik me dat ik me kan kleden zoals ik wil, en het is iets dat ik mijn medewerksters ook heb geleerd. Ik ben erg blij dat veel vrouwelijke advocaten hebben gesolliciteerd om op mijn kantoor te werken”.

 

Attorneymartinez/TikTok

Attorneymartinez/TikTok

Het ontslag was niet alleen de aanleiding voor advocaat Martinez om haar eigen bedrijf te beginnen, maar het stelde haar ook in staat om haar oude baas een lesje te leren.

Kort na de start van haar bedrijf kreeg ze namelijk een sollicitatie van haar voormalige werkgever. Op dat moment was de vrouw in staat om het juiste te zeggen op het juiste moment. Zonder haar stem te verheffen besloot ze de kandidatuur van haar oude baas te aanvaarden en antwoordde: "zeker, we hebben iemand nodig om koffie te zetten voor de meisjes".

Wat vind je hiervan?

 

Advertisement