x
Carrièrevrouw legt uit hoe je serieus…
20 foto's van de kunstenaar die mensen samen met hun dieren fotografeert en hun gelijkenis benadrukt Kind wordt aangevallen door een cobra, maar maakt hem onschadelijk met een beet:

Carrièrevrouw legt uit hoe je serieus genomen wordt door mannen op de werkvloer: “Ik ben zeker van mezelf”

10 November 2022 • Door Janine
792
Advertisement

Te vaak wordt gedacht dat er voor sommige beroepen een genderverschil is, waardoor niet iedereen hetzelfde werk kan doen. In feite werd er altijd gedacht dat mannen sommige taken konden uitvoeren, terwijl vrouwen andere taken konden uitvoeren, maar dit is niet zo. In feite is er in de loop der jaren een ommekeer geweest dat iedereen elke taak kan uitvoeren, het enige dat telt zijn de vaardigheden.

Het belangrijkste is echter dat naar elke werknemer wordt geluisterd en respectvol wordt behandeld op de werkplek, ongeacht of ze man of vrouw zijn. Deze vrouw wilde via haar TikTok-profiel een video delen om alle medewerkers uit te leggen hoe ze serieus genomen kunnen worden door mannen op de werkvloer.


Haar naam is Katie Tucci, afgestudeerd in regulering van cryptocurrency en financiële technologie met een doctoraat in de rechten. Ze heeft veel werkervaring en daarom besloot ze een video te maken waarin ze uitlegt welke trucs ze gebruikt om serieus te worden genomen op kantoor. Een van de belangrijkste aspecten is om altijd zelfvertrouwen te tonen, en dus: "Ik begin meteen met mezelf voor te stellen met een stevige en beslissende handdruk. Tijdens vergaderingen probeer ik me daarentegen altijd op dezelfde hoogte te plaatsen als de anderen, hoewel ik kleiner ben, hef ik mijn stoel tot het maximum, maar bovenal lach ik nooit, ik laat me altijd zo professioneel mogelijk zien".

Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar veel over ons zegt, zijn de gebaren van het lichaam, gebaseerd op de bewegingen waarvan we aannemen dat anderen die op een bepaalde manier stellen. Katie wilde deze houding benadrukken en legde uit hoe ze zich tijdens de vergaderingen gedraagt.

"Ik gebruik bewust nonchalante lichaamstaal. Ik probeer dezelfde bewegingen te maken als mannen, achterover leunen, mijn handen achter mijn hoofd gooien, aantekeningen maken op mijn knieën, in plaats van direct aan tafel te zitten, ik probeer iedereen in de ogen te kijken, maar bovenal toon ik mezelf zelfverzekerd".

Deze vrouw heeft besloten haar ervaring met iedereen te delen, maar werkplekken zijn niet per se zoals die van Katie, waar het nodig is om haar toevlucht te nemen tot deze houding. Is jou ooit zo'n situatie overkomen?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt