Ze krijgt een ongepaste opmerking van een zakenman en reageert: "Vrouwen, we moeten gerespecteerd worden"

Janine image
door Janine

31 December 2022

Ze krijgt een ongepaste opmerking van een zakenman en reageert: "Vrouwen, we moeten gerespecteerd worden"
Advertisement

Elke dag worden we geconfronteerd met verschillende situaties, interacties met andere mensen en in verschillende contexten. Sociale en werkbijeenkomsten zijn echter niet altijd prettig: sommige mensen hebben de gewoonte om zichzelf op de verkeerde manier te plaatsen, door de gesprekspartner in moeilijkheden te brengen, die daardoor onvermijdelijk onaangename gewaarwordingen ervaart. Wat te doen in deze gevallen? Een TikTok-gebruiker vertelde erover in een van haar video's, ze vertelde over een gebeurtenis die ze uit de eerste hand had meegemaakt en onderstreepte hoe belangrijk het is om gerespecteerd te worden.

via @duchessofdecorum/TikTok

Advertisement
duchessofdecorum/TikTok

duchessofdecorum/TikTok

Pattie Ehasaei heeft via haar account @duchessofdecorum besloten om te praten over de onaangename ontmoeting waarvan ze de hoofdrolspeelster was en wat er gebeurde. De vrouw deelde een zakenlunch met een 70-jarige zakenman, die kritiek leverde op het aspect van haar nagels. Zeker niet de ideale context om dergelijke observaties te doen... als je erover nadenkt, bestaan ze echt?

Dus Pattie, gewend om via haar kanalen over fatsoen in verschillende situaties te praten, besloot deze bijeenkomst te gebruiken om een ​​positieve les te geven aan iedereen die haar volgt: we mogen niet zwijgen als iemand de grens overschrijdt en ons in moeilijkheden probeert te brengen met ongepaste opmerkingen. De vrouw is ervan overtuigd dat dergelijk gedrag niet moet worden genegeerd, maar met de juiste methoden moet worden aangepakt.

Geconfronteerd met het oordeel van de man, die voorstelde haar nagels te laten groeien in plaats van te praten over werk zoals gepland, besloot Ehasaei niet te zwijgen. Ze gaf toe dat als het enige tijd geleden was gebeurd, ze het zou hebben gedaan, maar vandaag zijn de dingen veranderd: om deze reden vroeg ze de man om zijn opmerking te herhalen, om er zeker van te zijn dat ze het goed begreep.

Advertisement
duchessofdecorum/TikTok

duchessofdecorum/TikTok

Toen de man dezelfde woorden nog een keer zei, vroeg Pattie waarom ze dat had moeten doen, maar bovenal zei ze: "Waarom denk je dat jouw mening zo belangrijk voor me is dat je de behoefte voelt om het aan mij te communiceren?" Op dat moment probeerde de man, duidelijk beschaamd, uit te leggen dat zijn opmerking alleen maar bedoeld was “om te praten”. Pattie was echter nog niet tevreden: ze voegde eraan toe dat het verontrustende was om te merken dat hij het volkomen normaal vond om zich zo te gedragen tegenover een vrouw, waarna ze de vergadering beëindigd verklaarde en van tafel opstond.

Veel gebruikers complimenteerden de vrouw met haar reactie en vonden haar een uitstekend voorbeeld om te volgen. Wat denk jij ervan? Hoe zou jij in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement