"Ik verhuur mijn man om huishoudelijk werk te doen": het merkwaardige voorstel van deze vrouw

Janine image
door Janine

12 November 2022

"Ik verhuur mijn man om huishoudelijk werk te doen": het merkwaardige voorstel van deze vrouw
Advertisement

Creativiteit stelt je in staat altijd een oplossing te vinden. In feite is dit niet alleen fundamenteel op artistiek gebied, maar ook in het dagelijks leven, omdat het je altijd helpt om een ​​alternatieve, vaak onverwachte, weg te vinden. Ook op de werkvloer speelt het een fundamentele rol.

De werkwereld is onderhand verzadigd. De vereiste personen zijn bijna altijd hetzelfde, dus als je een baan wilt vinden, wordt het op een gegeven moment noodzakelijk om te weten hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden.

Net zoals deze vrouw deed, die een merkwaardige vacature op haar Facebook-pagina plaatste: ze verhuurt haar man om bepaalde huishoudelijke taken uit te voeren, zoals het monteren van meubels of het maaien van het gras. Laten we eens kijken hoe ze op het idee kwam.

via Dailymail

Advertisement

Laura Young is een 38-jarige moeder van 3 kinderen en om het salaris van haar man aan te vullen, dacht ze erover om hem het huishouden te laten doen voor iedereen die het nodig had. De vraag is zo groot geworden dat het een echte baan is geworden.

Op een ochtend luisterde de vrouw naar een podcast, waarin het verhaal werd verteld van een man die zijn brood verdiende met het monteren van meubels, voor iedereen die het hem vroeg. Op dat moment ging er een lampje bij haar branden en ze dacht dat dit wel eens de nieuwe baan voor haar man James zou kunnen worden.

Na met hem gesproken te hebben, verspilde ze geen tijd en plaatste meteen een advertentie op sociale media. Hier legde ze uit dat ze haar man zou “verhuren" om wat klusjes in huis te doen, zoals het monteren van meubels, het bouwen van een muur, het maaien van het gras en, met Kerstmis, ook het installeren van de verlichting. Het zou slechts 40 pond (of ongeveer 45 euro) kosten.

Het idee was zo succesvol dat James zijn baan als magazijnmedewerker opzegde en zich uitsluitend aan deze nieuwe onderneming wijdde. Aanvankelijk werkte hij de hele dag van 9 tot 20, desondanks waren de verzoeken zo talrijk dat hij sommige zelfs moest weigeren.

Advertisement

In korte tijd slaagden Laura en James er echter in om hun bedrijf beter te organiseren. Zij zorgt voor het beheer van de sociale accounts, de website en de afspraken, terwijl haar man alleen het praktische werk doet.

"Ik had nooit verwacht - legt Laura uit - dat deze nieuwe baan zo veel zou opleveren. Vier maanden nadat we begonnen, bereikten we een punt waarop er zoveel aanvragen waren dat James zes dagen per week werkte. We moesten tijdschema's instellen anders was het niet meer te doen, dus nu werkt hij van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00".

Een slimme manier om jezelf opnieuw uit te vinden, nietwaar?

Advertisement