Eenzaamheid en verlangen naar verwennerij? Hier is de beer om te knuffelen voor degenen die genegenheid nodig hebben

Janine image
door Janine

27 December 2022

Eenzaamheid en verlangen naar verwennerij? Hier is de beer om te knuffelen voor degenen die genegenheid nodig hebben
Advertisement

In het leven van vandaag gebeurt het steeds vaker dat we hyperverbonden zijn met de wereld via onze smartphones en de vele sociale kanalen, maar dat we ons desolaat alleen bevinden als we in plaats daarvan de steun van iemand nodig hebben. Of het nu een vriend of een geliefde is, de geliefde naar wie we verwijzen, staat altijd klaar om ons te verwelkomen, ons verwijten te maken als we ongelijk hebben, ons te troosten als we ons slecht voelen, ons te steunen als we gelijk hebben. En vaak doet hij dat zelfs door in stilte naast ons te staan. Een beetje zoals in die lieve scène uit Winnie de Poeh, waarin Knorretje zich gewoon beperkt tot het zitten naast de beer om hem gezelschap te houden terwijl hij een moeilijke dag heeft.

Hoevelen van ons hebben zo iemand? We durven te wedden dat zijn of haar gezicht op dit moment voor je ogen verschijnt. En wie niemand heeft? Een Bulgaars bedrijf heeft ook voor jou een oplossing gevonden!

via The Sun

Advertisement

Het heet Loving Bear Puffy en het is een teddybeer van ongeveer 170 cm lang en weegt slechts 3,2 kg en is te koop voor ongeveer 150 euro voor iedereen die knuffels nodig heeft en niet in staat is om ze te ontvangen. De beer heeft de vorm van een menselijk lichaam en de kop van een beer met een half slapende uitdrukking. Een vervanging voor een vriend, die niet klaagt, niet saai is en niet snurkt. Door zijn vorm is deze knuffel in staat om de behoefte aan fysieke aanwezigheid te vervangen en kan hij overal worden gebruikt: opgerold op de bank terwijl je tv kijkt of een goed boek leest, op de grond, liggend op bed naast ons om ons te helpen in slaap te vallen of om geknuffeld te worden terwijl we slapen. Puffy kan ook worden gekleed in een trui of overall, of je kunt ervoor kiezen om hem te laten zoals hij is. Maar waar komt dit ongewone idee vandaan?

Advertisement

De beer is ontworpen door een Bulgaars bedrijf opgericht door model Ina Marholeva en haar creatief directrice Tonia Berdankova, die het omschrijven als "een heel persoonlijk product, uitgevonden door een gewone vrouw die bang is om alleen te zijn". Volgens dit bedrijf komt het namelijk vaak voor dat vrouwen om verschillende redenen alleen blijven, ook al voelen ze de behoefte om een ​​man naast zich te hebben. "Soms is het een persoonlijke keuze, pech of noodlot, maar we hebben allemaal iemands aanwezigheid of een knuffel nodig, vooral 's avonds voordat we in slaap vallen of op de bank voor de tv", legt het bedrijf uit. "Daarom is Puffy gemaakt met een menselijke vorm en grootte, om zoveel mogelijk het gebrek aan fysieke aanwezigheid te vervangen wanneer we het nodig hebben om elkaar te omhelzen of op elkaar te leunen". Dus altijd een voorraad tederheid binnen handbereik. De knuffel lijkt te worden gewaardeerd door het publiek en niet alleen door alleenstaande vrouwen: ook kinderen vinden het heerlijk om hem te knuffelen, terwijl huisdieren er lekker tegenaan kruipen en genieten van de warmte.

Het zoveelste surrogaat voor menselijk contact in een samenleving die steeds minder in staat is tot solide relaties. Ongetwijfeld een mooi idee, maar lijkt het je ook niet gepast om weer te leren om er voor elkaar te zijn?

Advertisement