"Op 39-jarige leeftijd ben ik vrijgezel en kinderloos, op sociale netwerken noemen ze me een afval-vrouw"

Janine

11 Januari 2023

Advertisement

Er zijn ideeën die heel moeilijk uit het gewone denken te verwijderen zijn en een daarvan gaat over alleenstaande vrouwen. Wanneer een vrouw die over de dertig is zichzelf vrijgezel en zonder kinderen verklaart, krijgt ze vaak spottende opmerkingen omdat ze een doel niet heeft bereikt. Maar is het echt zo belangrijk voor alle vrouwen om een ​​man te vinden en kinderen te krijgen? Uiteraard niet. Er zijn vrouwen die zich liever aan hun carrière wijden, vrouwen die in plaats daarvan het gezelschap van vrienden verkiezen boven de verplichtingen van het gezinsleven en gelukkig kunnen ze het zich tegenwoordig vrijelijk veroorloven. Toch is het nog steeds een algemene overtuiging dat een vrouw vroeg of laat noodzakelijkerwijs moet trouwen en kinderen moet krijgen om zich echt compleet te voelen.

Het verhaal van deze vrouw leert ons daarentegen dat dit niet altijd het geval is en dat elke vrouw het recht heeft om haar leven te leiden zoals zij dat nodig acht.

via The Sun

Advertisement

@clairahermet/TikTok

Claira Hermet is een Britse radio- en tv-presentatrice. Ze is 39 jaar, vrijgezel en heeft geen kinderen, maar is zeer tevreden met haar leven en zegt dat ze het erg naar haar zin heeft als single en geen genoegen wil nemen met een middelmatige of slechte relatie. De vrouw is ook een zeer populaire TikToker die al jaren inhoud publiceert die erop gericht is vrouwen te helpen zelfvertrouwen te vinden en te behouden en video's waarin ze haar mening over relaties deelt.

Toen ze een video deelde waarin ze zei dat ze 37 jaar was en nog steeds vrijgezel en kinderloos, ontving ze de afkeer van verschillende gebruikers, van wie sommigen reageerden met negatieve en devaluerende opmerkingen tegenover haar. Deze reacties hielden haar echter niet tegen en Claira bleef inhoud op haar sociale kanaal delen en vertellen over haar sentimentele ervaring.

@clairahermet/TikTok

Claira is onderhand gewend aan weinig vleiende opmerkingen, maar in plaats van ontmoedigd te raken, nam ze ze als uitgangspunt om nieuwe inhoud over vrouwelijk vertrouwen te delen. "Wie herinnert zich de keer dat ik deze opmerking kreeg dat ik een 'achtergelaten vrouw' was?" Merkt ze op in een van haar meest recente video's, daarna deelde ze het gesprek waarop ze zinspeelde en enkele ironische opmerkingen van andere vrouwen. Een heel effectieve opmerking, die Claira heel graag las, was: "Ik ben dol op restjes, ze zijn de beste." Er zijn veel andere video's waarin ze haar gedachten deelt en in een daarvan gaf ze toe: "Ik zou heel graag een relatie willen hebben, maar ik wil de juiste relatie voor mij. Totdat dit gebeurt zal ik van het leven genieten”.

Haar uitnodiging is dan ook om niet in slechte of middelmatige relaties te vervallen, gewoon om niet alleen te zijn. En geef haar eens ongelijk.

Advertisement