"Ik heb mijn dochter een naam gegeven die bestaat uit Romeinse cijfers": moeder werd bekritiseerd om haar keuze

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

"Ik heb mijn dochter een naam gegeven die bestaat uit Romeinse cijfers": moeder werd bekritiseerd om haar keuze
Advertisement

Hoewel bijzondere en ongebruikelijke namen jonge moeders steeds meer voor zich winnen, zozeer zelfs dat ze ze voor hun kinderen kiezen, lijkt de publieke opinie niet overtuigd te zijn van deze steeds sterker wordende trend. Net als de moeder die bekritiseerd werd omdat ze haar dochter had genoemd naar een personage uit een tekenfilm, werd een andere vrouw bekritiseerd door het internet omdat ze ervoor koos om Romeinse cijfers in de naam van haar baby in te voegen, en deze beslissing ongebruikelijk en onaanvaardbaar te vinden. Laten we meer te weten komen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw, enthousiast over het feit dat ze moeder was geworden, besloot het nieuws van de geboorte van haar baby te delen met Reddit-gebruikers, maar dat niet alleen: ze maakte ook de gekozen naam bekend, wat nogal wat kritiek van de community opleverde. Alleen ouders hebben de vrijheid om te beslissen hoe ze hun kind noemen, maar na het schrijven van de post gaf de vrouw alle lezers de gelegenheid om hun mening te uiten. Wat de negatieve commentaren aantrok, was de ongebruikelijke keuze om Romeinse cijfers te gebruiken in de naam van de baby, die Metta IV wordt genoemd. De letters en cijfers, hardop voorgelezen, vormen het woord "Metaphor" oftewel Metafoor.

De vrouw schreef in haar post: "Ze is hier, geboren in ons huisje aan zee. Haar oudere zus wachtte tot ze geboren werd, terwijl haar broertje haar de volgende ochtend ontmoette toen ze wakker werd. We communiceerden met haar via geluid en telepathie gedurende de hele reis en we waren zo trots toen ze eindelijk in onze armen lag."

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Gebruikers concentreerden zich niet alleen op de gekozen naam voor de baby, die ze omschrijven als "gênant", maar op de volledige beschrijving van de geboorte, waarbij ze benadrukten dat het "geluid" niets meer is dan een simpele verbale communicatie, zich afvragend waarom de vrouw ervoor gekozen heeft om zo'n specifieke term te gebruiken. "Dit alles is zo raar dat de naam misschien wel het minst slechte deel is", schreef een gebruiker, terwijl een ander opmerkte: "Oké, elke regel die ze schrijft is raar."

Als velen de keuze echter als slecht hebben beschouwd, vinden anderen het zo raar nog niet. Wat denk jij ervan? Vind je het een leuke naam, hoewel ongetwijfeld bijzonder, of vind je het overdreven en totaal ongeschikt voor een meisje?

Advertisement