Hij bedenkt een ingenieuze manier om geld te verdienen wanneer hij reclameoproepen krijgt

Janine image
door Janine

08 Maart 2023

Hij bedenkt een ingenieuze manier om geld te verdienen wanneer hij reclameoproepen krijgt
Advertisement

We kennen allemaal dat bekende en frequente gevoel van ergernis dat ons doordringt wanneer we de klassieke reclametelefoontjes ontvangen. Terwijl we bezig zijn, haast hebben of misschien wachten op een belangrijk telefoontje, begint de mobiele telefoon te rinkelen, met een telefoniste die ons enkele aanbiedingen wil doen. Een grappige Engelse man slaagde er echter in om deze taak in zijn voordeel om te draaien en verdiende uiteindelijk maar liefst £2.000 door gewoon die telefoontjes te beantwoorden. Laten we samen kijken hoe hij het deed.

via BBC

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Lee Beaumont was het zat om vervelende telefoontjes te ontvangen van telemarketing tijdens zijn momenten van ontspanning, dus besloot hij een plan te bedenken om de ergernis om te zetten in verdiensten. Een absoluut geniaal idee, waardoor hij de situatie in zijn voordeel kon ombuigen. Hoe heeft hij dat gedaan?

De man, die in Leeds, in Yorkshire woont, heeft zijn telefoonnummer omgezet in een betaald account: iedereen die zijn nieuwe lijn belt, krijgt dus het gesprek in rekening gebracht, waardoor Lee geld kan verdienen aan inkomende commerciële  gesprekken. Om met vrienden en familie te communiceren hield hij echter dezelfde telefoonlijn als altijd.

Advertisement

1,000 IQ move 🧠 📱

Pubblicato da LADbible su Sabato 25 febbraio 2023

"Ik was al die commerciële telefoontjes zo zat,” zei Lee, “soms terwijl ik naar mijn favoriete programma keek. Ik heb daarom liever een betalende gebruiker, zodat ik tenminste winst kan maken. 'Er moet een manier zijn om geld te verdienen aan deze telefoontjes', zei ik tegen mezelf.”

Dus, na wat online onderzoek te hebben gedaan, identificeerde hij het systeem waarmee hij zijn doel zou bereiken op een manier die volgens hem "extreem gemakkelijk" was.

Met dit systeem kon hij geld krijgen op basis van de duur van het gesprek en de bijbehorende percentages. Beaumont zei dat hij, voordat hij deze ingenieuze manoeuvre uitvoerde, elke maand 20 tot 30 telefoontjes ontving. Na het wijzigen van zijn account was het aantal oproepen voor commerciële doeleinden echter teruggebracht tot ongeveer 16, een duidelijke indicatie dat zijn plan had gewerkt.

Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Op dat punt vond Lee het fijn om regelmatig gecontacteerd te worden, aangezien de ergernis had geleid tot een totale winst van maar liefst £2.000. “Sommige bedrijven vinden dat prima. Soms bellen ze me niet en daar doen ze goed aan: ze hebben mijn e-mailadres, waarom gebruiken ze dat niet? Toch gebruiken ze 99% van de tijd nog steeds mijn telefoonnummer. Ik veranderde aanvankelijk van account om de reclameoproepen te beteugelen, maar in feite bleven ze me bellen en begon ik echt geld te verdienen."

De telefoonmaatschappijen hebben, na kennis te hebben genomen van Lee's tegenzet, zich hierover uitgelaten en gebruikers uitgenodigd om hem niet te imiteren, aangezien ze zware straffen kunnen krijgen. Een geniaal idee dus, maar het is beter om alternatieve strategieën toe te passen om van de irritante marketingtelefoontjes af te komen.

Advertisement