Muggenbeten: experts onthullen een remedie om de jeuk onmiddellijk te stoppen

Janine image
door Janine

28 Juni 2023

Muggenbeten: experts onthullen een remedie om de jeuk onmiddellijk te stoppen
Advertisement

Muggenbeten kunnen buitengewoon vervelend zijn en zijn de keerzijde van de komst van het mooie weer. Sommige mensen zijn meer het doelwit van deze insecten dan andere, maar het gebied waar je woont en de plaatsen die je vaak bezoekt, hebben ook invloed. In ieder geval houdt niemand van ons van de zwelling en jeuk die optreden na gebeten te zijn en die we proberen te voorkomen door het gebruik van citronella in huis en tuin en het gebruik van speciale sprays die rechtstreeks op de huid worden aangebracht. Maar wat te doen als je eenmaal gestoken bent? Velen weten het niet, maar er is een echt effectief huismiddeltje om de ergernis weg te nemen. Laten we eens kijken wat het is.

via Life Savvy

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Wie heeft nooit last en irritatie gehad door muggenbeten? Het is een ongemak dat, vooral in warme periodes, iedereen verenigt en waarvoor verschillende maatregelen worden genomen, die niet altijd effectief zijn. Leven met deze insecten kan erg vervelend zijn, aangezien je meestal bultjes op de huid krijgt die zwelling en jeuk veroorzaken. Sommige mensen zijn zelfs allergisch en moeten extra voorzichtig zijn.

Maar wat trekt muggen naar ons toe? Vooral de koolstofdioxide die we uitademen tijdens het ademen trekt hun aandacht. Individuen die de meeste CO2 produceren, zijn meestal de "voorkeursslachtoffers".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Daarnaast zijn de geur van zweet, melkzuur, warmere delen van het lichaam, zoals de nek, donkere kledingkleuren en ultraviolet licht andere factoren die hun interesse wekken. De variabelen zijn verschillend en individueel, omdat ieder van ons een andere chemische samenstelling heeft, die deze insecten misschien boven een andere verkiezen.

De experts leggen echter uit dat als je eenmaal gestoken bent, je je toevlucht kunt nemen tot een natuurlijk en bijzonder effectief middel.

Muggenbeten: experts onthullen een remedie om de jeuk onmiddellijk te stoppen - 3

Het gaat om soda, een veelzijdig product met meerdere toepassingen. Een wondermiddel voor huid, haar en tanden, het is heel gemakkelijk te vinden en vooral heel goedkoop.

Om het als "zalf" te gebruiken na een muggenbeet, giet je twee theelepels in een glas water en meng je tot je een papje krijgt. Door het mengsel op de aangetaste plek aan te brengen en ongeveer tien minuten te laten inwerken, kan het worden gemasseerd en uiteindelijk worden afgespoeld. Als de procedure constant wordt herhaald, is het mogelijk om de zwelling veel sneller te laten verdwijnen.

Kende je dit natuurlijke middel tegen muggenbeten?

Source:

Image credit: https://pixabay.com/it/photos/vetro-droga-bere-bevanda-acido-6966053/

Advertisement