Muizen in de tuin? Deze aromatische plant jaagt ze direct weg zonder dat ze terugkomen

Janine image
door Janine

11 Juli 2023

Muizen in de tuin? Deze aromatische plant jaagt ze direct weg zonder dat ze terugkomen
Advertisement

Degenen die op het platteland wonen of een tuin hebben, kennen enkele van de meest frequente en aanhoudende ongewenste gasten goed: muizen, kleine indringers die moeilijk te verwijderen zijn en het is moeilijk te voorkomen dat ze terugkeren. Er is echter een remedie om hun toegang tot je "privé-ruimte" te ontmoedigen die je misschien niet kent: het is een veel voorkomende, zeer effectieve plant die je zou moeten kopen als je ze niet meer wilt zien.

via Pond Informer

Advertisement

Het probleem van muizen in de tuin

Het probleem van muizen in de tuin

Pixabay

Het probleem van muizen die de tuin teisteren, komt vrij vaak voor en degenen die op de begane grond of op het platteland wonen, weten het goed. Er is echter een volledig natuurlijke remedie om ze weg te jagen en ervoor te zorgen dat ze er vanaf zien om terug te komen. In feite kan hun aanwezigheid verschillende problemen veroorzaken voor planten en voor de algemene context, terwijl hun gewoonte om aan bladeren en wortels te knagen de gezondheid van het struikgewas in gevaar kan brengen. Bovendien verminderen ze, door zich te voeden met de vruchten en zaden, hun productie en remmen ze hun vermogen om zich voort te planten af.

Muizen en ratten zijn niet bepaald hygiënische dieren, dus hun passage kan synoniem zijn met besmetting en vuil en dus met bacteriën, ziektekiemen en parasieten, om nog maar te zwijgen van de uitwerpselen die onvermijdelijk op ons terrein achterblijven.

Advertisement

Hoe hou je muizen op afstand

Hoe hou je muizen op afstand

Pixabay

Om nog maar te zwijgen van de kleine ondergrondse tunnels die ze graag graven om hun holen te bouwen, die het algehele uiterlijk van de tuin verpesten. Daarbij tasten ze ook de wortels van planten en bomen en hun vermogen om zich goed te voeden aan, en beschadigen ze kabels en leidingen. Ten slotte zou hun hoge voortplantingsvermogen kunnen zorgen voor een echte kolonie muizen in onze tuinen, waardoor het heel moeilijk wordt om ze weg te krijgen.

Er zijn echter preventieve maatregelen om te voorkomen dat ze je tuin bezoeken: ten eerste is het essentieel om deze altijd schoon te houden, evenals het vermijden van de aanwezigheid van voedsel dat hen zou kunnen aantrekken en het effectief afsluiten van de toegangspunten. Je kunt echter een zeer effectieve, maar ook aangename, natuurlijke remedie gebruiken.

Een veel voorkomende plant die muizen op afstand kan houden

Een veel voorkomende plant die muizen op afstand kan houden

Pixabay

Het gaat om aromatische planten, waaronder de laurier opvalt, die niet alleen een aangenaam uiterlijk heeft en de esthetiek van je tuin kan verfraaien, maar ook helpt om knaagdieren weg te houden. De doordringende geur wordt in feite slecht verdragen door deze dieren, die het absoluut willen vermijden. Zelfs alleen de bladeren zijn voldoende om het doel te bereiken en dienen als insectenwerend middel, maar als je wilt, kun je de hele plant kopen in een tuincentrum of kwekerij.

Om het te gebruiken als tegengif tegen de aanwezigheid van muizen, kun je het plaatsen in de delen van de tuin waar je hun aanwezigheid of de tekenen van hun passage het vaakst opmerkt. Je kunt ook individuele bladeren in de kleine spleten van het gebied steken waar ratten en muizen zich gewoonlijk verstoppen, maar vergeet niet om ze elke 3-4 dagen te vervangen, waarna ze hun karakteristieke geur verliezen.

Ook andere planten stoten muizen af

Ook andere planten stoten muizen af

Pixabay

Andere tuinplanten die nuttig zijn om knaagdieren weg te houden, zijn narcissen, pepermunt, vlierbessen, uien, zwarte pepers en chrysanten.

Door deze natuurlijke remedies te proberen, is je groene omgeving weer vrij van deze ongewenste kleine gasten. Als je daarentegen deze ongewenste indringers wilt voorkomen, kun je dankzij de laurier onaangename bezoeken vermijden en de gezondheid van je planten beschermen.

Advertisement