Aardbeien in potten kweken en altijd een "voorraad" van dit heerlijke zomerfruit in huis hebben

Janine

20 April 2020

Aardbeien in potten kweken en altijd een "voorraad" van dit heerlijke zomerfruit in huis hebben
Advertisement

Aardbeien zijn een zeer populaire vrucht tijdens de zomer en waarschijnlijk is mei de beste maand om ze te oogsten en te proeven op de manier die wij het lekkerst vinden. Het is niet altijd mogelijk om kwalitatief goede te vinden in de verschillende markten en supermarkten, dus het is raadzaam om ze in je eigen tuin te kweken of simpelweg in een pot op het balkon. Bovendien bespaart het kweken van een eigen pot aardbeien ook op de aankoop van dit sappige en smakelijke fruit. Aardbeienplanten zijn niet erg veeleisend, dus ze worden aanbevolen voor degenen die willen beginnen met experimenteren met een beetje tuinieren.

via Gardeners World

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Als we heel ambitieus willen zijn, kunnen we beginnen met zaaien, en anders kunnen we ook plantjes kopen in een kwekerij. Als we voor zaden kiezen, kunnen we het initiële kiemproces versnellen door een doos te maken (of te kopen) waarin de vochtigheid en temperatuuromstandigheden die geschikt zijn voor onze planten, kunnen worden gecreëerd. Laten we echter bedenken dat het kweken van aardbeien uit zaden behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Als je een beginner bent, is het daarom raadzaam om voor planten te kiezen.

Wanneer de eerste aardbeien beginnen te ontkiemen, verdun dan de planten en laat de robuustere planten staan, of integendeel, verwijder de beste en verplant ze dan onmiddellijk op een afstand van ongeveer 20 cm van elkaar.

Pixabay

Pixabay

De ideale periode voor het zaaien of planten van aardbeien is tussen juli en augustus; de omgeving waarin het fruit groeit moet koel zijn, de grond vochtig en geventileerd, het moet vaak worden bewaterd. Pas op dat je de bladeren niet nat maakt en water rechtstreeks aan de basis van de plant toevoegt. Planten moeten overdag de juiste hoeveelheid direct licht krijgen, beter niet tijdens de warmste uren.

Advertisement