Op 99-jarige leeftijd slaagt hij erin meer dan 10 miljoen pond op te halen voor het goede doel, alleen door met de rollator te "wandelen"

Janine image
door Janine

09 Mei 2020

Op 99-jarige leeftijd slaagt hij erin meer dan 10 miljoen pond op te halen voor het goede doel, alleen door met de rollator te "wandelen"
Advertisement

Na een leven doorgebracht in militaire regimenten en twee wereldoorlogen te hebben meegemaakt, wilde de 99-jarige kapitein Tom Moore het Britse gezondheidssysteem op zijn eigen manier bedanken aan het einde van zijn lange en glorieuze carrière; op deze eerbiedwaardige leeftijd besloot hij dat hij de laatste uitdaging van zijn leven zou aangaan: Tom Moore besloot dat hij 100 rondjes van zijn 25 meter lange tuin zou maken voordat hij eind april 2020 100 jaar zou worden. Allemaal voor een goed doel.

via BBC

Advertisement
BBC/YouTube

BBC/YouTube

Tom Moore lanceerde de uitdaging online dankzij de hulp van zijn dochter Hannah Ingram-Moore, en verklaarde dat het doel was om 1000 pond op te halen om te worden gedoneerd aan het Britse gezondheidssysteem om het te bedanken voor alles wat het voor hem had gedaan op de moeilijke momenten van zijn leven. Het feit is dat de uitdaging van Tom voor iedereen in het Verenigd Koninkrijk een beetje een uitdaging is geworden, en met elke wandeling van de 25 meter lange tuin die de veteraan met zijn rollator liep, namen de gedoneerde ponden toe.

Ja, want Tom Moore is geboren en getogen in Keighley, in Yorkshire en werd aan het begin van de oorlog opgeroepen voor het achtste bataljon van het Regiment van de hertog van Wellington. In 1940 werd hij geselecteerd voor de officiersopleiding en werd later toegewezen aan de 9 DWR in India, waar hij later diende en vocht tegen de Arakans. Hij ging ook naar Sumatra na de Japanse overgave, voordat hij terugkeerde als instructeur aan de School of Armored Combat Vehicles in Bovington.

Advertisement
BBC/YouTube

BBC/YouTube

Tom zei onlangs zelfs dat het Britse gezondheidszorgsysteem in het verleden "geweldig" is geweest om hem te helpen herstellen van zowel een heupprothese als huidkanker in de afgelopen twee jaar. En nu is de liefdadigheidsdonatie die zijn dochter Hannah voor hem heeft georganiseerd nog belangrijker voor Tom: in een tijd van wereldwijde gezondheidsnoodsituatie zoals het Coronavirus heeft de gezondheidszorg van het land ondersteuning nodig, inclusief financiële steun.

Hannah stelde aanvankelijk als doel om £1.000 te verzamelen, maar dit werd toen verhoogd tot 100.000, en behaalde geleidelijk de gedoneerde 10 miljoen pond!

BBC/YouTube

BBC/YouTube

Hannah zei op Twitter: "We zijn overweldigd door de reacties. Dit is allemaal buitengewoon. We zijn trots en nederig in het licht van de vrijgevigheid van het Britse publiek."

Kortom, de wandelingen van Tom Moore zijn niet alleen "gezond", maar ook en vooral voor een goed doel. Nu meer dan ooit.

Advertisement