De vrouwentong is bij veel mensen thuis te vinden en toch kennen weinigen z'n geheimen

door Skip

31 Augustus 2023

De vrouwentong is bij veel mensen thuis te vinden en toch kennen weinigen z'n geheimen
Advertisement

Er zijn heel veel mensen die gek zijn op planten. Het kan dan ook best vaak voorkomen dat wanneer je bij iemand thuiskomt dat je dan heel veel planten aantreft die het huis opleuken. Zij zorgen voor een prettige geur in ruimtes en geven kleur waardoor de hele woning er levendiger op wordt. Bovendien kunnen planten de lucht zuiveren en de kwaliteit van zuurstof verbeteren. Niet iedereen beschikt over groene vingers en kan ze laten groeien. Elke soort heeft specifieke zorg en aandacht nodig, maar wat vooral per plant verschilt is wat ze aan dingen in huis hebben die goed zijn voor alles en iedereen.

Mocht je ervoor kiezen een plant thuis neer te zetten dan is de vrouwentong of sanseveria een van de beste keuzes die je kan maken. Dit omdat hij maar weinig zorg nodig heeft, maar vooral omdat je hem voor veel dingen kan gebruiken. We gaan eens even wat beter onderzoeken wat er zo gunstig is aan deze plant.

via Sleepme

Advertisement

De vrouwentong of sanseveria

De vrouwentong of sanseveria

Enzo Rippa/Wikimedia Commons

Deze plant komt oorspronkelijk uit Afrika en heeft een bijzondere vorm. Ddat hij "vrouwentong" wordt genoemd heeft te maken met het feit dat de bladeren zo lang en smal zijn, net als tongen van mensen. Het voornaamste kenmerk van deze plant is dat hij kooldioxide absorbeert 's nachts en overdag zuurstof vrijgeeft. Je hebt er dan ook veel aan om deze plant binnen neer te zetten omdat je hem bijna wel kan beschouwen als een luchtzuiveraar. Aangezien het een groenblijvende plant is, behoudt hij het hele jaar door zijn kleur en maakt hij niet alleen appartementen mooier maar ook balkons.

Advertisement

Zorgen voor een sanseveria

Zorgen voor een sanseveria

Wikimedia Commons

Er zijn een aantal belangrijke dingen om over na te denken wanneer je wilt gaan zorgen voor een sanseveria. Om ervoor te zorgen dat de plant niet uitdroogt moet je hem nooit in direct zonlicht zetten, maar er ook voor oppassen dat je hem in de schaduw zet. Essentieel is echter dat je hem geen water geeft wanneer de aarde nog vochtig is, alleen wanneer de toplaag droog is moet je hem een klein beetje water geven. Hij is goed voor de gezondheid. Dat is, naast dat hij weinig zorg nodig heeft, het belangrijkste aan deze plant en eigenlijk de reden waarom mensen hem graag thuis willen hebben. Hij kan namelijk giftige stoffen uit de lucht halen in ruimtes thuis. Sommige mensen zetten thee met de bladeren omdat er wordt gedacht dat dit de spijsvertering bevordert.

Wat maakt deze plant nuttig?

Wat maakt deze plant nuttig?

Peter A. Mansfeld/Wikimedia Commons

Het interessantst aan de vrouwentong is dat hij op meerdere vlakken goeddoet en ook in medisch opzicht iets voor je kan betekenen. Het sap in de bladeren kan gebruikt worden om de pijn van insectenbeten te verzachten of als remedie voor een droge huid. Snijd hiervoor gewoon een blad af en smeer de gel die eruitkomt op de bewuste plek.

Deze plant werkt stressverlagend en kan het humeur verbeteren van mensen in huis omdat het met z'n bladeren zorgt voor een rustige en aangename omgeving.

Kende jij al deze eigenschappen al?

Advertisement