Is het je ooit opgevallen dat er nooit tandpasta in hotelkamers te vinden is? Dit is de reden

Janine image
door Janine

14 Oktober 2023

Is het je ooit opgevallen dat er nooit tandpasta in hotelkamers te vinden is? Dit is de reden
Advertisement

Hotels bieden gasten een reeks artikelen en gemakken om een ​​aangenaam verblijf te garanderen, maar tandpasta lijkt daar niet bij te horen: is het je opgevallen? Laten we samen proberen de reden voor dit merkwaardige gebrek te ontdekken.

De grote afwezige in hotelkamers: tandpasta

De grote afwezige in hotelkamers: tandpasta

Pixabay

Om de klant tevreden te stellen en zijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bieden de hotelfaciliteiten een reeks gemakken en geschenken. We zijn allemaal weleens in een hotel geweest, en hoe hoger de standaard, hoe groter het geboden comfort. In het gelukkigste geval hoeven we de zware koffers niet eens naar de kamer te dragen, maar doet iemand anders dat voor ons. Eenmaal in de kamer aangekomen, is het niet ongewoon om handdoeken op het comfortabele bed te vinden, in de vorm van een zwaan, een hart of andere bijzondere vormen, en misschien een hoekje dat wordt gebruikt voor het bereiden van thee met een ruime keuze aan smaken. Om nog maar te zwijgen van de fantastische roomservice!

Natuurlijk bieden niet alle hotels deze dingen aan, maar als je eenmaal in de badkamer bent, vind je vrijwel altijd wat toiletartikelen.

Afhankelijk van de kwaliteit van de faciliteit kunnen de hoeveelheid, kwaliteit en grootte van shampoo, douchegel en stukjes zeep variëren, maar in de meeste gevallen zijn deze artikelen essentieel. Wat velen echter opvalt, is de afwezigheid van een fundamenteel detail: tandpasta. Precies, het lijkt erop dat dit product niet is opgenomen in de hotelgastvrijheid, zoals de tandenborstel. Toch is de concurrentie in de toeristische sector erg groot en probeert iedereen zich van de anderen te onderscheiden door klanten te "verwennen" en zich te onderscheiden door kwaliteit en originaliteit.

Waarom is zoiets eenvoudigs als tandpasta dan niet aanwezig in de badkamers van hotels?

Advertisement

Daarom vind je nooit tandpasta in hotelkamers

Daarom vind je nooit tandpasta in hotelkamers

Freepik

Het kan heel vreemd zijn om je voor te stellen dat een hotel, vooral een luxe hotel, geen tandenborstel en tandpasta voor zijn gasten aanbiedt. Toch is het precies zo en zijn de redenen verschillend. In de loop van de tijd is hierover informatie verzameld door hotelpersoneel rechtstreeks te interviewen, en de redenen lijken verband te houden met een reeks factoren:

  • Kosten: tandpasta wordt beschouwd als een gezondheidszorgproduct en is als zodanig gereguleerd. Dit betekent dat de kosten ervan hoger zijn dan die van andere toiletartikelen en geen kosten zijn die hotels bereid zijn te dragen voor hun klanten, aangezien ze in de meeste gevallen rechtstreeks van huis worden meegebracht of worden gekocht voordat men arriveert. In principe lijken gasten niet te klagen over dit gebrek, en in gevallen waarin ze daadwerkelijk tandpasta vinden, gebruiken ze deze nauwelijks of raken ze op en moet deze daarom worden weggegooid voordat een nieuwe gast arriveert. Daarom beschouwen hotels het als een vrijwel nutteloze investering.
  • Consumentenbehoeften: voorzieningen op de kamer lijken gebaseerd te zijn op uitgebreid onderzoek naar de behoeften en wensen van de consument. Onder deze lijkt, zoals we al zeiden, dit mondhygiëneproduct niet te verschijnen. Bij gebrek aan de vraag wordt het aanbod niet geformuleerd, omdat het niet nodig lijkt om daaraan te voldoen. Kortom, als klanten zouden beginnen te wijzen op de afwezigheid van tandpasta in de kamer, is het waarschijnlijk dat de aanwezigheid ervan onvermijdelijk zou worden.
  • Merken: hotels bieden merken aan wanneer ze gastpakketten maken, en ze letten er heel goed op dat deze merken hun imago weerspiegelen. Het kan zijn dat je na je verblijf de verpakking of het product zelf zo mooi vindt dat je het bij thuiskomst wil kopen. Veel hotels beschouwen tandpasta en tandenborstels echter als weinig ambitieuze producten om in te investeren en die niet de moeite waard zijn om in de kamer te laten zien. Bovendien heeft de sector het nog niet verplicht gesteld om deze aan de klant te verstrekken. Mocht je toch vergeten zijn het mee te nemen, neem dan contact op met de receptie.
  • Imitatie: hotels concurreren altijd met elkaar, vooral als ze tot hetzelfde type behoren, of met hetzelfde aantal "sterren". De kleinere hotels zouden echter de grotere kunnen imiteren en proberen dezelfde diensten aan te bieden, zij het in een verkleinde vorm. Als niemand tandpasta aanbiedt, zal niemand anders het doen: het is een kettingreactie, waarbij je wacht tot iemand de eerste stap zet en het resultaat observeert voordat je als eerste begint, zonder vooraf de voordelen te kennen.

Hoe je de juiste tandpasta kiest voordat je naar een hotel gaat

Hoe je de juiste tandpasta kiest voordat je naar een hotel gaat

Pixabay-Not the actual photo

Voordat je op reis gaat en bij het hotel aankomt, is het daarom beter om zelf tandpasta te kopen en niet het risico te lopen dat je zonder komt te zitten of dat je deze direct ter plekke moet kopen, waardoor je het risico loopt niet tevreden te zijn met wat je vindt. Dus hoe kies je het product dat bij je behoeften past? Zoals je weet variëren de soorten van tandvlees- en glazuurbescherming, tot extreme frisheid, tot de witmakende of anti-tandsteen. Houd rekening met enkele informatie van experts om je keuze op een weloverwogen manier te maken:

  • De blekende werking werkt, maar vaak bevat de tandpasta geen ingrediënten die in korte tijd merkbare resultaten opleveren en op de lange termijn ook problemen kunnen veroorzaken, omdat ze de glazuur kunnen aantasten.
  • Als je gevoelige tanden hebt, kun je kiezen voor goede producten of je tandarts een milde tandpasta laten voorschrijven
  • Wanneer je tandpasta gebruikt voor een specifiek mondprobleem, mag je niet spoelen: op deze manier worden de actieve ingrediënten niet door de tanden en het tandvlees opgenomen.
  • Tandpasta met fluoride, een essentieel onderdeel van deze producten, zijn nuttig bij het herstellen van het glazuur, zolang het niet is aangetast. Anders zal het geen effect hebben.

Welke tandpasta gebruik jij en neem je mee naar het hotel?

Advertisement