Een café, geïnspireerd op die uit de serie Friends, is geopend

Janine image
door Janine

27 November 2023

Een café, geïnspireerd op die uit de serie Friends, is geopend
Advertisement

Het plotselinge overlijden van Matthew Perry heeft een leegte achtergelaten bij alle fans van de sitcom Friends en bij zijn dierbaren, elk met een unieke manier om de acteur te herinneren. En hetzelfde kan gezegd worden voor de eerste permanente Central Perk, die zojuist in Boston is geopend en ook een eerbetoon is aan het personage van Chandler Bing. Laten we eens kijken waar het allemaal om draait, en hoe de ervaring van Central Perk van Friends eruit ziet.

Central Perk van Friends is heropend

Central Perk van Friends is heropend

Warner Bros. Television

Central Perk, de iconische cafetaria uit Friends, is kort geleden geopend in Boston. Het is natuurlijk niet de historische locatie van de sitcom, maar het komt redelijk in de buurt. Het hart van een koffiehuis is immers de inrichting, het resultaat van een zorgvuldige herinterpretatie van het originele Central Perk. Er zijn neon teksten die doen denken aan de titels van de afleveringen, er is de paarse deur met de gouden lijst van Monica's huis, er zijn de profielen van de kip en de gans die de huisdieren van Chandler en Joey waren. En natuurlijk is er de onmiskenbare oranje bank, die ook een symbool van Friends werd.

Elke hoek van Central Perk is ingericht om de tv-serie in herinnering te brengen, ook vanuit het oogpunt van merchandising, waardoor fans de kans krijgen een stukje televisiegeschiedenis mee naar huis te nemen. Kortom: Central Perk wordt zeker een stop op de pelgrimstocht die Friends-fans al jaren maken. Al bijna 30 jaar.

Advertisement

Eerbetoon aan Chandler Bing, oftewel Matthew Perry

Eerbetoon aan Chandler Bing, oftewel Matthew Perry

Ajay Suresh/Wikimedia Commons - CC BY 2.0 DEED / John/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0 DEED

De opening van Central Perk in Boston zou eind oktober plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege het nieuws over het overlijden van Matthew Perry. En de acteur die Chandler Bing speelde, werd op ontroerende wijze geëerd in het nieuwe koffiehuis. Naast de citaten uit Freinds die we zojuist hebben gezien, bevat elk glas voor koude en warme dranken een van de beroemdste zinnen van het personage: “Can I interest you in a sarcastic comment?”. De zinsnede geeft niet alleen perfect de humor van Chandler weer, maar dient ook als herinnering aan een uniek talent dat miljoenen fans over de hele wereld deed lachen en emotioneren.

Op deze manier wordt Boston's Central Perk ook een referentiepunt voor fans die de bijdrage van Matthew Perry willen herdenken en zich tegelijkertijd willen onderdompelen in de magie van Friends. Van het glas tot de scherpe opmerkingen.

Alles is klaar bij Central Perk voor het 30-jarig jubileum van Friends

Alles is klaar bij Central Perk voor het 30-jarig jubileum van Friends

Chester/Wikimedia Commons - CC BY 2.0 DEED

Het enthousiasme voor de nieuwe opening van Central Perk in Boston werd aangewakkerd door de opening van pop-up café’s in New York en Californië. En dat is nog niet alles, want in 2024 bestaat Friends dertig jaar: in samenwerking met chef-kok Tom Colicchio willen Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment en Central Perk iets bijzonders voorbereiden. Zover is het al bijna.

Dertig jaar na een serie zou je het vreemd kunnen vinden hoeveel passie Friends nog steeds kan opwekken. Kathleen Wallis van Warner Bros. vat de reden voor deze interesse heel goed samen. Friends blijft boeien omdat het op briljante wijze universele thema's behandelt, en een bezoek aan de nieuwe Central Perk kan een gelegenheid zijn om nieuwe herinneringen te creëren. Zonder een van de meest geliefde series aller tijden te vergeten.

Advertisement