Deze foto won dankzij de gevleugelde indringer de internationale wedstrijd voor trouwfotografen

Janine image
door Janine

08 December 2023

Deze foto won dankzij de gevleugelde indringer de internationale wedstrijd voor trouwfotografen
Advertisement

Bruiloften behoren tot de evenementen die onmogelijk niet te vereeuwigen zijn: een professionele fotograaf won de eerste prijs in een wedstrijd gewijd aan pasgetrouwden met een werkelijk unieke foto. Hoe heeft ze dat weten te bereiken?

Advertisement

Foto van een bruiloft in de Alpen wint de eerste prijs in de internationale competitie

Foto van een bruiloft in de Alpen wint de eerste prijs in de internationale competitie

Tara Lilly Photography

Trouwfotograaf Tara Lilly uit Whistler, Canada, heeft de wedstrijd International Wedding Photographer of the Year gewonnen, die de beste trouwfoto's beloont. Tara richtte samen met haar man Steve, Tara Lilly Photography op, waarmee ze haar talent laat zien in het vereeuwigen van een van de belangrijkste en meest bijzondere momenten in het leven van een stel. Beide trouwfotografen zijn al vijftien jaar bezig met het vastleggen van de vereniging van geliefden terwijl ze over de hele wereld reizen. Hun werk is in feite internationaal en tijdens het jawoord van Mikaela en Mitch kreeg Tara de eerste prijs van de wedstrijd.​

Uiteraard lenen evenementen zoals bruiloften zich ervoor om suggestief, romantisch en emotioneel betrokken te zijn, maar Lilly slaagde erin de bruiloft van het stel op een unieke en nog specialere manier vast te leggen. De bruiloft van de nieuwe man en vrouw werd gevierd op de top van een berg in Whistler, Canada, in het gebied dat toebehoorde aan de First Nations Sk̲wx̲wú7mesh en L̓il̓wat7úl. “We zijn met 4x4-jeeps naar een alpenweide gegaan, waar talloze dieren leven, waaronder whisky jacks.” zegt Tara. De whisky jack, ook wel Canadese taigagaai, grijze gaai of veldrover genoemd, is een vogel die lijkt op de mus die tot de familie Corvidae behoort. Dit exemplaar koos het perfecte moment om op Mikaela's hoofd te verschijnen, precies toen zij en Mitch gingen trouwen.

Advertisement

Tara Lilly en haar man Steve plannen een onvergetelijke huwelijksreis

Tara Lilly en haar man Steve plannen een onvergetelijke huwelijksreis

Tara Lilly/International Wedding Photographer of the Year

Tara en Steve richtten in 2020 Whistler Elopements op, een bedrijf dat bruiloften in unieke contexten organiseert en echte "liefdesvluchten" creëert op droomplekken. "Onze missie is om jou en je partner een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden. Door intimiteit en avontuur te combineren, creëren we buitengewone liefdesvluchten in de bergen. Je geloften zeggen omringd door de schoonheid van de natuur en de liefde en toewijding vieren die jullie delen op de meest betekenisvolle manier. Wij zorgen voor de details, zodat je je kunt concentreren op wat er echt toe doet”, schrijven ze op hun site.

Voor de fotografen hebben de bergen een “smaak van thuis” en hun doel is om avontuurlijke koppels een intieme en onvergetelijke bruiloft te bezorgen in het achterland van Whistler, inclusief spectaculaire zonsondergangen en helikoptervluchten. "Wij zijn trouwfotografen sinds 2010 en hebben altijd een passie gehad voor het vastleggen van de schoonheid van de liefde en de natuurlijke wereld. Als familiebedrijf begrijpen we hoe belangrijk het is om unieke en bijzondere ervaringen voor onze koppels te creëren in een buitengewone natuurlijke omgeving." En de bruiloft van Mikaela en Mitch was dat ook echt, dankzij het vogeltje dat “op het feest verscheen”.

Whiskey Jack, de vogel die de hoofdrolspeler werd op de winnende foto

Whiskey Jack, de vogel die de hoofdrolspeler werd op de winnende foto

Cephas/Wikimedia commons - CC BY-SA 3.0

De ongenode gast besloot op het hoofd van de bruid te gaan staan, net toen Mitch op het punt stond zijn geloften uit te spreken. Mikaela, in haar witte trouwjurk met oranje bloemmotieven, barstte vol verbazing in een daverend gelach uit, maar de vogel wilde niet weg. Tara profiteerde dus van het moment om een op zijn zachtst gezegd epische foto te maken. En dat deed ze goed, want ze verdiende de titel van winnaar van de editie 2023 van de wedstrijd International Wedding Photographer of The Year, waarvan de eerste prijs $1.500 aan contant geld en een set fotografisch materiaal omvat.

"Mikaela's schrik, verrassing en gelach waren niet genoeg om deze vogel van zijn plek te weerhouden", schreef Lilly en zei dat Mikaela grapjes maakte met de gasten: "Ik ben Sneeuwwitje!" Tara legde uit dat de alpenweide die is uitgekozen om de verbintenis van het stel te vieren, wordt bezocht door talloze dieren, waaronder whisky jacks. “Als je Whistler in de winter hebt bezocht, heb je misschien gezien dat deze kleine vogels skiërs vermaakten die bij de skilift stonden te wachten door te landen op skistokken die in de lucht werden gehouden.”

Deze vogel komt voornamelijk voor in Canada, maar sommige exemplaren worden ook aangetroffen in de westelijke bergen van de VS en in Alaska. Het is niet moeilijk om het op te merken door wandelaars en skiërs te volgen die de paden van de parken volgen, aangezien deze moedige vogels graag huizen zoals hutten of campings binnendringen en het voedsel dat ze vinden stelen. Om deze reden is een van hun bijnamen "velddieven". Blijkbaar houden ze er ook van om in het middelpunt van de belangstelling te staan, zoals blijkt uit de bekroonde foto van Tara: dit dier houdt niet alleen van het stelen van voedsel, maar ook van de scène, aangezien het de onbetwiste hoofdrolspeler van de bruiloft is geworden. Wat vind jij van dit eerder unieke dan zeldzame beeld? Vind je dat het de eerste prijs verdiende in de betreffende competitie?

Advertisement