Een man sleepte een minibus van 2,5 ton mee met zijn baard

Janine image
door Janine

17 Maart 2024

Een man sleepte een minibus van 2,5 ton mee met zijn baard
Advertisement

Het Guinness Book of Records verzamelt veel records: sommige zijn meer klassiek, zoals de langste persoon ter wereld, terwijl andere heel bizar zijn, zoals het grootste aantal dobbelstenen dat op de poten van een kat is gestapeld. En dan zijn er nog vreemdere records, zoals die van Dmytro Hrunskyi, een Oekraïense man die voertuigen van enkele tonnen heeft gesleept... met zijn baard. Laten we eens kijken hoe en, vooral, waarom.

Advertisement

Een minibus van 2,5 ton meeslepen met een baard: een record

Een minibus van 2,5 ton meeslepen met een baard: een record

Guinness World Records/Youtube

Dmytro Hrunskyi is geen nieuw gezicht voor het Guinness Book of Records. In 2019 probeerde de atleet al een wereldrecord te vestigen door een voertuig te slepen met zijn baard, maar de haren waren niet bestand tegen de inspanning. Iedereen zou het hebben opgegeven: het is onmogelijk om een voertuig te slepen met alleen de kracht van een baard. Maar Dmytro deed dat niet, in plaats daarvan liet hij de volgende jaren zijn baard groeien en “trainen”. Toen hij zich er klaar voor voelde, probeerde hij het opnieuw.

De 35-jarige Oekraïense atleet bond eerst zijn lange baard vast alsof het een touw was en maakte hem vervolgens vast aan een minibus van meer dan 2500 kilo. En deze keer slaagde Dmytro Hrunskyi in de onderneming: hij sleepte een voertuig voort dankzij zijn baard en verbrak het record van de vorige houder, de Litouwer Antanas Kontrimas.

Advertisement

“Mijn doel is om zoveel mogelijk records te behouden”: de woorden van Dmytro en zijn Guinness records

“Mijn doel is om zoveel mogelijk records te behouden”: de woorden van Dmytro en zijn Guinness records

Het verslepen van een voertuig met een gewicht van meer dan tweeënhalve ton is slechts het laatste van de Guinness World Records die zijn behaald door Dmytro Hrunskyi. De Oekraïense atleet heeft herhaaldelijk verklaard: "Mijn hobby is extreme krachtoefeningen en mijn doel is om zoveel mogelijk records te houden". Naast het record dat hij zojuist heeft behaald, is Hrunskyi ook houder van het Guinness World Record voor:

  •  het zwaarste voertuig getrokken door zijn nek, met een gewicht van meer dan 7,7 ton;
  • de zwaarste trein getrokken door zijn nek, met een gewicht van meer dan 32 ton;
  • het grootste aantal auto's dat door zijn tanden wordt voortgetrokken, namelijk zeven, een record waarmee hij zijn vorige record van zes auto's versloeg.

Dmytro Hrunskyi is dus momenteel houder van vier Guinness World Records, maar hij is niet van plan het hierbij te laten. De atleet heeft zelfs verklaard dat hij wil blijven trainen om meer records te veroveren, zonder ooit te stoppen.

Is er echt iemand die deze records wil breken?

De ongelooflijke prestaties van Dmytro Hrunskyi tonen in ieder geval zijn toewijding en vermogen om hard te werken om succes te behalen. We kunnen echter niet zeggen dat dit records zijn die iedereen zou willen maken, speciale gevallen daargelaten. Maar een voertuig slepen met je baard, aan je nek of aan je tanden is niet het enige record dat in zekere zin uitdagers op afstand houdt. De volgende maken ook deel uit van het Guinness Book of Records:

  • De “bijenkorf”-man. In 2016 bedekte Ruan Liangming zichzelf met meer dan 600.000 levende bijen gedurende in totaal 53 minuten en 34 seconden, waarmee hij het vorige record verbrak.
  • Appeljam, min of meer. Ook in 2016 brak rugbyspeler Drew Mitchell 14 appels in één minuut met zijn biceps, een demonstratie van kracht, toewijding en liefde voor jam. Min of meer.
  • Een wetenschappelijke neus. Madeline Albrecht heeft het Guinness World Records voor de meeste geroken voeten tijdens haar carrière als laboratoriumassistente in een dermatologische kliniek.

Kortom, meer dan records verzamelt het Guinness Book of Records ongelooflijke verhalen en uitdagingen die grenzen aan het absurde. Aan de ene kant hebben we de records die niemand wil breken; aan de andere kant hebben we Dmytro Hrunskyi die, met constante training en totale toewijding, al vier verschillende records heeft gebroken. We kunnen niet wachten om erachter te komen wat de volgende zal zijn.

Advertisement