Stel vindt een parel in de oesters die ze in het restaurant hebben besteld en besluit er iets heel bijzonders mee te maken

Janine image
door Janine

02 April 2024

Stel vindt een parel in de oesters die ze in het restaurant hebben besteld en besluit er iets heel bijzonders mee te maken
Advertisement

Een gelukkig stel vond een prachtige parel in een van de oesters die ze in het restaurant bestelden en besloot deze voor een speciaal doel te gebruiken. Wat precies?

Advertisement

Ze vinden een parel in een oester in het restaurant

Sandra "Sandy" Sikorski, 70, en Ken Steinkamp, ​​75, uit Rhode Island, VS, waren aan het dineren in het Bridge Restaurant toen ze besloten een voorgerecht met oesters te bestellen. Tijdens het eten merkte Sandra echter iets vreemds op: bij het proeven van een van de schelpdieren merkte ze een bijzondere smaak op. Toen ze het beter bekeek, ontdekte ze dat er een prachtige parel in zat.

Een onverwacht geluk, dat het koppel nog specialer besloot te maken: die parel zou het symbool worden van hun verbintenis en ze besloten er een officiële verlovingsring van te maken. Anderhalf jaar later zou Sandy het aan haar vinger kunnen dragen voor haar huwelijk met Ken in de badplaats Ocean House. De ceremonie zal de parels eren, waarmee de bruidstaart zal worden versierd, en de gasten zullen ook juwelen dragen die het tot de hoofdrolspeler zullen maken. Deze episode werd al snel beroemd en de twee vertellen graag het verhaal van de ring, de oorsprong ervan en de omstandigheden die tot de creatie ervan hebben geleid.

Advertisement

De parel werd gezet in de verlovingsring: het bruidspaar

De ceremonie zal intiem zijn, met ongeveer 27 gasten. Zoals Ken uitlegde: "We hebben vanwege onze leeftijd voor een kleine bruiloft gekozen en ik denk niet dat we tweehonderd vrienden hebben die hier ooit zouden kunnen komen." De plaats die is gekozen voor de uitwisseling van de huwelijksgeloften is de Avondale Chapel, een kleine kerk die hun verbintenis zal bekrachtigen tegen de achtergrond van de oceaan. Naast de door Sandra gevonden parelring zal de bruid ook bijpassende oorbellen dragen, terwijl haar nichtje Nora, onder de bruidsmeisjes, schoenen zal dragen die ook versierd zijn met parels.

Ook de desserts zullen geïnspireerd zijn op dit thema, waarbij chocoladeschelpen worden gereproduceerd: een keuze van de chef-kok, die besloot een speciaal en persoonlijk tintje te geven aan de desserts die tijdens het evenement worden geserveerd. Nadat ze het jawoord hebben gezegd, vliegt het stel naar Europa voor een huwelijksreis van drie weken. Sandra wil Parijs zien, dat ze nog nooit heeft kunnen bezoeken, ook al is haar moedertaal Frans. Na hun ontmoeting in 2018 hebben ze elkaar nooit meer verlaten: beiden gescheiden, leerden ze elkaar kennen via een datingsite.

Hoe worden parels gevormd?

Hoe worden parels gevormd?

AlohaPearlsHawaii/Etsy

De door de toekomstige bruid gevonden parel heeft dit sprookje nog specialer gemaakt, maar hoe groot is de kans dat jij door het eten van oesters en mosselen hetzelfde geluk zou hebben? In werkelijkheid maar heel klein: de oesters die wij eten kunnen parels produceren, maar die zijn vrij klein, onregelmatig gevormd en van weinig waarde. De kostbare juwelen die we kennen komen van pareloesters, die 530 miljoen jaar geleden verschenen en parels produceren wanneer een extern deeltje het weekdier binnendringt en het dreigt te beschadigen. Daarom bedekt het ongewervelde dier zich met parelmoer, een afscheiding van calciumcarbonaat die bestaat uit conchiolin en aragoniet, dezelfde materialen waaruit de schelp is opgebouwd.

Wanneer een irriterende stof de schelp binnendringt, zoals een parasiet of een andere parel die speciaal door een kweker is ingebracht, reageert de oester door deze langzaam te bedekken met duizenden concentrische en zeer dunne lagen parelmoer, waardoor prachtige parels ontstaan. Er zijn ook de bijzonder zeldzame zwarte parels die worden geproduceerd door de black-lip pearl oyster. Parels ontstaan dus uit een natuurlijk verdedigingsproces van zee-oesters, mosselen en zoetwatermosselen om zichzelf te beschermen tegen binnendringende organismen. Hoewel elk weekdier een parel kan produceren, kunnen alleen de weekdieren waarvan de schelp met parelmoer is bekleed de parels maken die we in de etalages van juwelierszaken zien.

Advertisement